Мюлер: Целим да блестим с голямо движение, не само с мощ

10251
Мюлер: Целим да блестим с голямо движение, не само с мощ

Селекционерът на Германия Йоахим Льов викна само един чист нападател за Мондиал 2014 в лицето на храбрия ветеран Миро Клозе (36 г.). При това положение тактическата идея на бундестима очевидно ще бъде да се действа с множество офанзивни халфове, които да изскачат в голови позиции от дълбочина. Сред тях е и голмайстор №1 на Мондиал 2010 Томас Мюлер (Байерн), от когото пак се чака да играе основна роля в немската атака.

Томас, идеята на селекционера Льов очевидно е непрекъснато да си разменяте местата в нападение. Как се разбирате кой къде да застава?

Рафаел Надал: Контузията на Ройс е голяма загуба за Бундестима

Поставеният под номер 1 в световната ранглиста на мъжкия тенис Рафаел Надал изрази съчувствието си към нелепата контузия на Марко Ройс....

- Просто гледаме кои позиции са заети и кои не са.

Спокойно бихме могли да кажем, че в последната си контрола с Армения (6:1) бундестимът действаше с трио фалшиви №9...

- Не трябва да говорим толкова много за тези фалшиви деветки. Не знам дали хората изобщо знаят какво точно значи това. На практика просто имахме трима играчи в атака, а след един момент и повече. И в крайна сметка вкарахме 6 гола. Това е.

Обяснете ни какво точно значи фалшива деветка.

- В националния отбор действаме с много подвижни играчи, които не стоят само отпред да чакат за центрирания, а често излизат от дълбочина. Целта ни е да блестим с голямо движение, а не само с мощ. Да играем с гръб към вратата на противника и само с високи топки не е нашата рецепта...

Филип Лам обяви кога ще спре с футбола

Капитанът на германския национален отбор и Байерн (Мюнхен) Филип Лам заяви пред официалния сайт на мюнхенския клуб, че смята да сложи к...

Дава ли ви допълнителна свобода в играта този офанзивен подход?

- Аз така и така си имам достатъчно свобода. Но ако нямам свобода, си взимам допълнително.

Трябва ли в съблекалнята да възпирате еуфорията на Лукас Подолски, който напоследък прави само силни мачове?

- Всеки футболист в бундестима знае за какво точно става дума. Никой не започва да лети след един силен мач, както и никой не потъва в земята след един слаб. Ние сме един отбор и действаме като такъв и в съблекалнята.

Очаквате ли да сте в ролята на единствения нападател и на световното, след като бяхте такъв в последната контрола?

Германия - много въпроси и малко решения предопределят съдбата на "маншафта"

В историята си Германия е спечелила три европейски и три световни титли. Много малко са отборите в света, които винаги са поставяни...

- Аз съм отворен към всичко, към всеки пост в офанзивен план. Ето, срещу Армения не стоях само отпред, а минавах и вляво, и вдясно. Търсех си място в дълбочина. Иначе мога да кажа, че е важно да имаме човек отпред, за да не отиват на вятъра атаките ни по фланговете.

Като какъв се виждате повече – халф или нападател?

- Винаги съм бил смесица между двете. Наясно съм, че имам задачи в защита, а в нападение се стремя да съм максимално близо до гола. Не е от голямо значение дали съм десен халф, или дясно крило.

Добре, но ако сте в центъра на атаката, това ще ви помогне да защитите Златната обувка за голмайстор №1 на Мондиал 2010, или?

- Не знам дали головете зависят от позицията. Миналия път станах голмайстор по десния фланг. В крайна сметка в различни ситуации позицията си има и положителни, и отрицателни страни.

Клозе: Най-големият съперник ще ни бъде времето в Бразилия

Единственият типичен нападател в състава на Германия Мирослав Клозе осъзнава, че този Мондиал ще бъде много тежък за неговия тим. Причи...

Андреас Ленер

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Интервю