В Рио не мирише на мондиал, местни стискат палци за Аржентина

9977
В Рио не мирише на мондиал, местни стискат палци за Аржентина

До началото на Мондиал 2014 остават няколко дни, а организаторите във всички градове домакини определено имат още много работа за вършене. Особено неприятно е положението в Рио де Жанейро.

Фен зоната на Копакабана, която трябва да приема ежедневно хилядите запалянковци без билети за мачовете точно след 3 дни, още се строи. От едната страна безразсъдно висят на скеле на мястото, където трябва да бъде поставен огромният екран, а от другата огромно количество мъже с бормашини и поялници в ръце правят и невъзможното да приключат навреме със строителните работи.

Фред: Бразилия не е готова на 100% за Световното

Нападателят на Бразилия Фред е на мнение, че националният отбор не впечатлява с играта си и трябва да се подобрява. "Ние не можем да з...

На стадион "Маракана”, където на 13 юли трябва да се играе финалът на мондиала, положението изобщо не е по-различно. Там е отцепен огромен периметър, за да се доизпипват в последния момент всякакви довършителни работи. Работи се както по журналистическите ложи, така и по входовете и по коридорите, по които феновете ще стигат до местата си. А очакванията на местните са от ФИФА в последния момент да си затворят очите за някои от собствените си изисквания, за да се обяви, че всичко е наред. Точно такова между другото е и положението със стадионите в Куяба и Порто Алегре. Поне по местните телевизии всичко изглежда по мед и масло.

Там непрекъснато се показва Неймар, а не обстановката в Рио, но това съвсем не означава, че градът ще бъде 100% подготвен за откриването на мондиала на 12 юни. Нищо такова!

Да, знамето на Световното се вее на всякъде, множество улични работници ходят облечени с менте фланелки на Бразилия, а заведенията по плажовете се опитват да зарибяват прииждащите туристи със специални промоции. От там нататък обаче няма нищо, което да навежда на мисълта, че предстои най-големият световен футболен форум. Повечето фенове още не са пристигнали, а заведенията работят безгрижно, както във всеки друг обикновен ден.

Жената на Хълк: Той е ревнив, не ме пуска с къса пола

Иран Соуса, съпругата на нападателя на Бразилия Хълк, даде дълго интервю за местна медия в навечерието на световното първенство. Блонди...

Иначе местните продължават да са разделени на два лагера в отношението си към турнира. Някои (по-богатите) са горди, че родината им ще бъде домакин на мондиала, но повечето граждани смятат, че пръснатите за нови стадиони милиарди са прекалено скъпа екстравагантност.

Особено при положение че в здравеопазването и образованието почти не се инвестира.

Иначе разцеплението в страната е странно, при положение че се очакваше всички бразилци да са обединени и да подкрепят селесао и селекционера Сколари в опита им да измият срама от прочутия и днес провал "Мараканасо” и загубата (1:2) от Уругвай на финала на първия домашен мондиал през 1950 г. За ситуацията обаче има и политическо обяснение. Много местни са убедени, че провал на Бразилия на Световното ще даде сигурна гаранция, че президентката Дилма Русеф няма да бъде преизбрана на изборите наесен. Точно в този ред на мисли един сервитьор, с когото говорих, ми каза, че стиска палци за победа на Аржентина! Позиция, която доказва, че настроението на турнира никакво го няма. И единствената възможност да се подобри е водената от Неймар Бразилия да стигне възможно най-далеч на турнира. Но даже и титлата да бъде спечелена, местните хора едва ли ще забравят жертвите, които им се наложи да направят, за да стане факт Мондиал 2014.

Капитанът на Селесао: Меси може да бъде спрян само с пистолет

Капитанът на Бразилия Тиаго Силва обяви кой е играчът, който може да остави без сън всеки защитник, в това число и него. Очаквано, това...

Пол Мадоналд

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com