X
 
 

Фон на Лай(н)ена

14299 25
photo of Фон на Лай(н)ена
Снимка: БГНЕС
Ако някой случайно е решил да се позаинтересува от вчерашното посещение на председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен в България, със сигурност се е почувствал като маймуна, хапваща трици по време на официалната пресконференция на германката и българския премиер Бойко Борисов. Защото тази пресконференция е ясен знак, че Западна Европа се отдалечава от идеята България да стане истинска правова държава – в името на политически интереси в борбата за власт.

Няма как да е друго, след като Фон дер Лайен взе да ни хвали така, че дори водещият на сутрешния блок на БНТ Даниел Михайлов иронично каза, че се чуди дали живее в тази държава, за която говори германката. "Виждам една държава, която е готова за бъдещето с инвестиции в иновациите, и в научно-изследователската и развойна дейност". Сериозно ли, фрау?! Вие случайно да сте чули за хакерската атака срещу НАП? А за великите постижения на администрацията ни по най-важните ѝ сайтове като цяло – като тези ТУК?! Или ходите по разни държавици без изобщо да понаучите нещо за тях? Но сте права де – предвид такъв тип "постижения", готови сме да инвестираме здраво!

Освен това – много сме инвестирали в образование, според г-жата. "В България виждам колко големи са инвестициите в университети, в училища, в заплатите на учителите", каза председателят на ЕК. Сериозно? А само онзи ден "инвестирахме" 2 млн. лева в образование, но 70 млн. лева за местните избори. Дори за стадиона на „Арда” инвестирахме повече, пак онзи ден – 2,5 млн. лева. "Арда" дали не беше "бижу" на другаря Румен Гайтански-Вълка? Този, който Борисов го "пребори" за боклука в София – ако сте забравили колко го пребори, припомнете си ТУК! Ето как пък се развива висшето ни образование - като рекламна агенция прилъгва кандидат-студентите да дойдат "да се учат", с практики като тестове вкъщи! Голяма инвестиция си е и това – колко ВУЗ-а да кандидатстват за един младеж/девойка. Преди време беше обратното ...

Счупено: Поредното убийство

Счупено е, уважаеми читатели. Много счупено. Кое ли? Това, че новината за намерените разчленени мъж и жена при Негован е централната в ...

"Голям експерт и професионалист в много сфери" – така Бойко Борисов представи Урсула фон дер Лайен. Сигурно затова накрая Борисов каза и следното: "Няма да има въпроси, не за друго, а защото можем да я поставим в неудобно положение да отговаря за нещо, което още не е в цялостния вид договорено". Да не вземе "големият експерт и професионалист" да лъсне ...

Но пък Лайен обясни как била тук да слуша, да слуша, да слуша ... Ами слушайте – българската стабилност е стабилност към окончателно разрушаване на правовата държава, което би трябвало да е основна ценност на ЕС - наличието, не отсъствието на върховенство на закона! И се позапознайте с държавите, където ходите. Защото с такива плитки хвалби няма да я докарате далеч ... А за който не вярва какво говореше поредната "нова Меркел" - да гледа:

Автор: Ивайло Ачев

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Имаме както аякс на перл , същото капта на питон : 19 Имаме както аякс на перл , същото капта на питон : преди 6 дена Профил на трол?
  тоест на равнището сме . Тогава , какво оттук нататък да си имаме специализирани класове в рамката на общ образователният цел , в които се обучават като логика -предлен 7-ми клас по математика , успоредно и въведение в например програмирана логика на примерен компютерен език ? Дали това да е Андройд като база ( опасността веднага да си имаме неприятностите в самото училището заради стремеж на млад виж още ›› ежите да пубертират ? ) , дали откъс от старият С (++) , дали нещо по логично-изразено (Smalltalk,Ruby,Python) , да преценим , щом имаме това като възложената на наш комисар задача - да сме конструктивни . Какво за българин едва ли да си е въпросителна или западно-европейския проблематика .
 • Прекрасна страна , хора , както и малките проблемчета : 18 Прекрасна страна , хора , както и малките проблемчета : преди 6 дена Профил на трол?
  Дойте всичките Ние , да развиваме като шанс каквото означава че българката ще е комисар по младежи и иновация . Те не ни гледат като отвъдните , а по скоро се опитат да разберат , как ние ... следователно : компютерното ограмотяване . Защото утре , каквото днес е колата и механизация , утре ще е уред свързан към компютъра. Дано не пропускаме като народът от който произхождал Джон Атанасов , в мом виж още ›› ентът някакси уникално предложение , ще изпълним това изцяло . Хайсе , техническите университети , стегнем си : нов випуск квалитет .
 • Ето : Младежите и Иноваците ! 17 Ето : Младежите и Иноваците ! преди 6 дена Профил на трол?
  Където например в Англия си имат вътрешно най-тежките угризения . Консоматорско общество си отива , идва иноватроското общество , в последствието на обучението на децата ни , как се работи с тези компютеризирани схеми , системи . Да покажем че имаме не само ресурс , а че имаме потенциял : Silicon Valley Bulgaria . Какво прече ?
 • не смятам , нито убеден съм: 16 не смятам , нито убеден съм: преди 2 седмици Профил на трол?
  нито Грисльо , нито Хамстърка да знаят , какъв клавич на 124 квадрат представляват . Молиерска драма .
 • Гласко-Наскел-С+ или живот без emacs и vi 15 Гласко-Наскел-С+ или живот без emacs и vi преди 2 седмици Профил на трол?
  Кой не познава emacs или vi ? Подобно като команден-модул на Аполо 11 се движиш от-горе на долу , от ляво на дясно с блинк-блинк-блинк . После едни такиви съвсем лудничави комбинаци на клавичи от тастатурата . Докато в Аполо 11 те били нещо като 11 на квадрат , един обикновен кий-борд по време на Калигула разполага с нещо от порядък 124 клавичи . и така нататък ... да не си активираш разширното в виж още ›› андройд .
 • Щом С-Гласко-Хаскел отпада за ЕС , 14 Щом С-Гласко-Хаскел отпада за ЕС , преди 2 седмици Профил на трол?
  като безплатна услуга , тогава всеки с банковата сметка он-лайн в мадакаскар трябва да си купи от лондонските пощи цертификат , иначе : 404 error
 • C без Гласго Хаскел , какво означава ли , какво не ? 13 C без Гласго Хаскел , какво означава ли , какво не ? преди 2 седмици Профил на трол?
  най-вероятно нищо друго , освен че ще потрябва цертификат , откойто платен данък-такса , откойто краен усър-цертификат . Но как точно ли ! Пари .
 • Андройд и Ша-512 12 Андройд и Ша-512 преди 2 седмици Профил на трол?
  феодора , цент-ос , ДЕбиан , СуСе , самият Линукс ще се имат след РедХет вероятно възможно крайната цел 2024 . Интеграция на Хавал предстой - когато смартфони оттам няма да са с андройд . Дали феодора , цент-ос , ДЕбиан , СуСе , самият Линукс са една собствена визия на европейското развитие на езикът C или не , ще видим .
 • Грисльо или Хамстърка ? 11 Грисльо или Хамстърка ? преди 2 седмици Профил на трол?
  .....
 • забележка , странична относно предстоящото ЕК шефка : 10 забележка , странична относно предстоящото ЕК шефка : преди 2 седмици Профил на трол?
  ще и пишат или двойка или петица - дали с сто в книжката , дали компензиращ ? Без значение - погледнете само нейн ръст .
Нагоре
Последно в Актуално