Служебното правителство има шанс

4531
Служебното правителство има шанс
Снимка: Actualno.com

​Президентът Румен Радев представи структурата и състава на новото служебно правителство. Служебен премиер в него ще бъде проф. Огнян Герджиков. На церемония в Гербовата зала на "Дондуков" 2 той обеща, че ще направи всичко възможно да пресече или поне категорично да редуцира купения вот и напомни, че служебният кабинет има същите правомощия като всеки друг.

Коментар на редактора

Герджиков обеща кабинетът му да спре купуването на гласове (ВИДЕО)

Проф. Огнян Герджиков благодари на президента Румен Радев за това, че му гласува голямото доверие да поеме тази отговорност и да е служ...

Така е. Служебното правителство има наистина изключителен шанс през идващите два месеца да работи адекватно, да осъществи плавния преход между две редовни правителства и да не се забърква в скандали, тъй като никой няма да спечели от допълнителни конфронтации и крамоли - най-вече президентът Румен Радев, когото цялата държава през последните седмици гледа под лупа.

Служебното правителство има шанс да организира адекватна подготовка за изборите, да избегне истерии с бюлетини от типа "Костинброд" и да ни покаже друго държавническо поведение - пречупено през експертния поглед.

И най-после: служебният кабинет има шанс да демонстрира, че работа може да се върши макар и за две месеца и да се фокусира не върху много и размити приоритети, а върху конкретни стъпки до края на март.

А на изборите трябва отново да помислим на кого и защо даваме шанс, тъй като вече на всички омръзнаха претоплените манджи, нали?

Радев очерта три приоритета пред кабинета "Герджиков"

Президентът Румен Радев представи състава и приоритетите на новия служебен кабинет, оглавяван от проф. Огнян Герджиков. Радев посочи, ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com