Герджиков обеща кабинетът му да спре купуването на гласове (ВИДЕО)

2436
Герджиков обеща кабинетът му да спре купуването на гласове (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Проф. Огнян Герджиков благодари на президента Румен Радев за това, че му гласува голямото доверие да поеме тази отговорност и да е служебен премиер.

Той обеща, че ще направи всичко възможно да пресече или поне категорично да редуцира купения вот и напомни, че служебният кабинет има същите правомощия като всеки друг. След това припомняне дава заявка за две основни задачи на правителството си - организирането на изборите и подготовката на председателството на Съвета на ЕС.

Радев очерта три приоритета пред кабинета "Герджиков"

Президентът Румен Радев представи състава и приоритетите на новия служебен кабинет, оглавяван от проф. Огнян Герджиков. Радев посочи, ...

"В последните десетилетия сме свидетели на безобразия в изборния процес. Навремето се е търгувало с роби, сега - с гласове. Ще направим всичко възможно тази уродлива практика да бъде ако не пресечена, то поне силно ограничена", декларира премиерът.

Той заяви готовността на министрите си да работят в името на държавата и да положат всички усилия в тази задача.

„Надявам се да не очаквате още от първия ден да обявим подробни задачи, трябва първо да се запознаем с положението. Виждаме смисъла на управлението в усъвършенстване на институциите, за да могат те да помагат на хората да разгръщат потенциала си“, каза служебният премиер и добави: „Отрицанието и омразата трябва да отстъпят място на единението и синергията“.

Вижте всички служебни министри (СНИМКИ)

Министър-председател - проф. Огнян Герджиков Огнян Герджиков е български юрист и политик, председател на 39-ото Народно събрание в п...

Проф. Герджиков подчерта, че българите сме държавнотворчески народ, който е създал три държави през вековете. „България е нашата държава. Българският дух я е възпроивеждал през вековете. От нас зависи каква ще я предадем на бъдещите поколения“, каза той.

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика