Русия иска да възстанови военните си контакти с НАТО?

3457
Русия иска да възстанови военните си контакти с НАТО?
Снимка: iStock/Guliver

Необходимостта от възстановяване на работните контакти между Москва и НАТО е по-ясна от всякога, заявил заместник-министърът на външните работи на Русия Александър Грушко в интервю за руската информационна агенция ТАСС, цитирано от австрийското списание Contra Magazin.

„Днес необходимостта от възстановяване на военните контакти, създадени с НАТО, е по-ясна от всякога. Въпреки това по този въпрос не е постигнат напредък“, казал той.

Държавният департамент иска Русия да напусне Близкия изток

Русия трябва "да се разкара от Близкия изток", защото там играе "разрушителна роля". Това заяви помощник-държавният секретар на САЩ Дей...

Според Грушко, НАТО не е реагирала разумно на инициативите на Русия за подобряване на ситуацията с военната сигурност в Европа, като отдалечи военните учения на НАТО от руската граница и да подобри механизмите за предотвратяване на военни инциденти и избягване на инциденти.

Коментирайки изявлението на говорителя на НАТО Оана Лунгеску, че Русия не е отговорила на предложение за провеждане на заседание на Съвета на НАТО-Русия, Грушко отбеляза, че подобни срещи „не се провеждат, когато някой го поиска, а когато всеки направи държавите-членки да постигат споразумение."

"Понастоящем няма такова споразумение", казва той и добавя: "Няма положителен дневен ред за Съвета Русия-НАТО, защото НАТО прекрати всяко сътрудничество с Русия. Вярваме, че трябва да се свика заседание на Съвета Русия-НАТО и ако има възможност то да даде реален принос в усилията за подобряване на военната сигурност в Европа “, казал Грушко.

Руският заместник-министър на външните работи посочва още, че НАТО иска Съветът да обсъди ситуацията в Украйна, но това е безсмислено, защото НАТО няма роля в разрешаването на вътрешния конфликт в Украйна. Той добавя, че страните от НАТО редовно участват в дебати по този въпрос в Постоянния съвет на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ). "Освен това Франция и Германия принадлежат към групата на Нормандската четворка и информират своите съюзници ясно", казал Грушко.

Йенс Столтенберг: Русия и Китай дестабилизират Запада

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви, че Русия и Китай разпространяват дезинформация за увеличаване на влиянието между с...

Това показва още веднъж, че политическото ръководство в Москва всъщност смята, че може да се преговаря нормално със „студените воини“ в Брюксел и Вашингтон и да постигне дипломатически успех. Очевидно не изглежда да се осъзнава, че линията на американското ръководство (която също е решаваща за НАТО) е да поддържа военнопромишленият комплекс жив и да събира повече данъци чрез изкуствено създадени заплахи - както на американците, така и на това на европейците – които да се пренасочат към касите на печалбите от война, криза и напрежение.

Европейските средства за масова информация, които също играят в тази игра, също игнорират подобни конструктивни предложения за диалог. Например, изявленията на Грушко са задържани от европейските медии, защото те не трябва да знаят, че Русия не е врагът, тъй като организацията би искала да ги накара да повярват в това.

Превод: Ганчо Каменарски

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ:

The Times: Великобритания умува как да връща нелегални мигранти на няколко държави

Избори за Европейски парламент и войната в Украйна: Опасна комбинация за Макрон

Уроците, които Полша трябва да научи от войната в Украйна

Израел удря Иран с ядрено оръжие: Генерал от кръга на Тръмп се тревожи

Анализ: Военните пилоти на САЩ - колко струват?

Битката за Часов Яр: Препятствията пред руснаците (КАРТИ)

Разширяването на Европейския съюз: Недостатъци и предимства

"Има ли изход?": Европа се бои да не затъне в украинското кърваво тресавище

"Три години на фронта не са достатъчни": Новият украински закон за мобилизацията

Мрачна прогноза за войната: Ключово предимство на Русия над Украйна се засилва

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Анализи и коментари