X
 
 

432,5 хил. долара за картина, създадена от изкуствен интелект

756 1
photo of 432,5 хил. долара за картина, създадена от изкуствен интелект
Снимка: Getty Images/Guliver
Картината "Портрет на Едмънд Белъми", създадено с помощта на изкуствен интелект, беше продадено в четвъртък на търг, организиран от "Кристис" в Ню Йорк, за сумата от 432,5 хил. долара.

Зад създаването на картината стои колектив от трима 25-годишни френски студенти нарекли се "Обвиъс". Те са разработили алгоритъм с помощта, на който компютърът е в състояние да създаде оригинална картина на основата на платната на известни живописци, предаде БГНЕС.

Арт ателие за деца, посветено на Франсиско Гоя в СГХГ

Арт ателие, посветено на големия испански художник Франсиско Гоя ще се проведе на 27.10 (събота) от 11.00 до 12.30 ч. в СГХГ. Инициатив...

"Благодарим на "Кристис" за предоставената възможност да започнем диалог със света на дейците на изкуството", пише в изявление на колектива, публикувано от интернет портала "Върдж".

Началната цена на картината е била едва 7-10 хил. долара. На платното е изобразен мъж в черен костюм с бяла яка. Картината е първото произведение на изкуството, създадено с помощта на изкуствен интелект, което някога е било продавано на търг.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • муспи 1 муспи преди 10 месеца Профил на трол?
    Истината е душещипателна. Всички участници в шоуто са естествено евреи, няма никакъв изкуствен интелект, а има папка с документи свидетелстващи за него. Няма никакви трима студенти, но има документи за тях. Цялото "Кристи" е еврейска бърлога, но си дава вид че работи за клиенти. Тази картина ще почне да се премята от клиент на клиент (папки де - многовековен опит), докато й нарасне ценат виж още ›› а до 14 милиона. Тогава ще се съсредоточат върху някой богат гой, полакомил се да се включи в гешефта и ще му вземат 14 милиона. Те това го наричат - стопанисване на наследството.