Ако кейовете на Кристо бяха в България: От сезиране на ОЛАФ до "Кристо е турчин!"

9855
Ако кейовете на Кристо бяха в България: От сезиране на ОЛАФ до "Кристо е турчин!"
Снимка: thefloatingpiers.com

Представете си за миг, че проектът ,,Плаващи кейове" беше предложен тук, Кристо решава да го направи в родината. Нека се опитаме да предвидим обсъждането му, в различните групи и места.

Съюз на българските художници: След обстойно и задълбочено обсъждане на предложения проект, ръководството на съюза отхвърля предложението, заради ниско естетическо и обществено значение. Проектът е елементарен, не отговаря на критериите за модерно изкуство и не представлява принос в развитието на българската художествено-творческа интелигенция.

Министерство на културата: След това решение на съюза, ние не можем да подкрепим и финансираме подобен проект.

Сутрешни блокове с експерти: Да увиеш с найлон един кей не е изкуство. Ние трябва да възпитаваме високи естетически вкусове, каква е тази пародия? Да не робуваме на упадъчните, безплодни напъни на модернизма. По-добре парите за този проект да ги дадем за лечение на деца, знаете ли колко болни деца чакат в списъка?

Еколози: Абсурд, свикваме протест срещу това веднага! Не можем да допуснем един кей да се опакова с полиестер, това ще обърка каракудите и водните кончета, които ние възстановяваме повече от година с нищожната сума от три милиона лева, а сега те ще бъдат подложени на ужасен стрес от неестествения оранжев цвят за техния хабитат!

Патриоти: Кристо отказва да говори на български, как е възможно да помагаме на родоотстъпници? Вън продажните американски подлоги от кристалните води на българските язовири, строени от цял народ!

Путинофили: Оранжево, всичко е ясно, поредната грантаджийска подкрепа за Украйна, значи паметник на съветската армия не може, а на Оранжевата революция - може, нали? Натовски педали!

Путинофоби: Случайно ли съвпада строенето на този жалък кей в язовир, с отказа да построим обща флота в Черно море срещу руската агресия? За ПР на Бойко има пари, а за подкрепа на Плевнелиев няма, така ли? Къде беше Кристо, когато българите по света подкрепяха електронното гласуване? Петата колона вън! Това е поредната хибридна акция на Москва!

Разследващи журналисти: Знаете ли чия е фирмата, доставила този оранжев полиестер, както и дървения материал за конструкцията на кея? Дърветата са купени от кърджалийска фирма, свързана с хора на ДПС! Шок! Бомба! Кристо е турчин!

Ванга: Ке дойде време дърт чиляк да оди по вода, ма нема да е същият!

Митрополит Николай: Забранявам на вярващото паство от пловдивска митрополия да ходи и гледа тази гавра с вярата ни, Един е ходил по вода, не може да допуснем подигравка с Името Му!

Плаващите кейове на Кристо са отново отворени за посетители

Плаващите кейове на Кристо отново са отворени за посетители. Снощи концептуалната инсталация на Христо Явашев се наложи да бъде затворе...

Министерство на земеделието, заедно с министерството на околната среда и водите: В съвместна декларация заявяваме категорично, че правителството не носи отговорност за този язовир. Дали сме на прокуратурата да разследва кой е сключил договора за аренда, по времето на кабинета „Орешарски“, за тази водна площ. Сезирали сме и ОЛАФ.

Хелзинският комитет: Нито един ром не е бил нает за работата по проекта, това е дискриминация, сезирали сме Европейския съд по правата на човека.

КЗК: Разглеждаме сигнала за скрит монопол при изграждането на плаващи кейове. Предвиждаме сериозни глоби, защото не е проведена обществена поръчка, по реда на закона. Няма да допуснем подобни нарушения безнаказано.

Пресцентър на МС: Премиерът Борисов ще открие събитието, но няма да реже лента. Кеят се клати и може да се убоде с ножиците.

Фейсбук: за такива като Митьо Очите и тоя Кристо имате пари, а за онкоболните орязахте всичко! Мърши!

Кристо Явашев ще прави най-голямата скулптура в света

Роденият в България американец Кристо (Христо Явашев) има намерението да построи най-голямата скулптура в света, извисяваща се на 150 м...

Фейсбук: Тоя увил с един чаршаф пет дъски и айде, голямата работа вече! Дайте ми на мен тия пари, ще увия два пъти повече, крадци мръсни!

Фейсбук: Направиха безплатно кей до острова на Доган, вие знаете ли, че той го купи при „Тройната коалиция“? Сега ще свалят найлона и ще му оставят кея, да си ходи до вилата спокойно! Стига с тия далавери вече! Кого лъжете, че прави изкуство!

И така Кристо, американски художник от български произход, се отказа от идеята да работи в родината...

Автор: Емил Кошлуков за Демокрация днес

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com