X
 
 

Арт ателие за деца, посветено на Франсиско Гоя в СГХГ

302 0
photo of Арт ателие за деца, посветено на Франсиско Гоя в СГХГ
Снимка: Easyart Bulgaria
Арт ателие, посветено на големия испански художник Франсиско Гоя ще се проведе на 27.10 (събота) от 11.00 до 12.30 ч. в СГХГ. Инициативата е на Посолство на Кралство Испания и Фондация Изиарт, като ателието е част от поредица, ателиета за деца, посветени наголемите испански художници и тяхното изкуство ( до момента са представени Пикасо и Миро).

Ателието за Гоя, ще запознае децата с изкуството на художника от ранния му период, когато той рисува в стил Рококо множество портрети на кралското семейство, както и сцени от всекидневието на испанската аристокрация. В заниманието ще е включена кратка теоретична презентация за неговото изкуство, както и практическо занятие, в което децата с колаж и рисунка ще пресъздават костюмите и персонажите от картините на Гоя.

Рисуване за децата в Националната художествена галерия в събота на 3 май

Фондация Easyart ще проведе традиционното си ателие по рисуване в Националната художествена галерия на 3 май /събота/ от 11. 00 ч. Ат...

През ноември е предвидено ателие, посветено на Веласкес.

Инициативата е част от партньорството между Софийска градска художествена галерия и Изиарт, които за поредна година стартират Изкуство за малките – безплатно рисуване за най-малките. Всяка събота деца на различна възраст ще имат свободен достъп до изложбите на СГХГ и ще могат да рисуват под напътствията на млади артисти, завършили Национална художествена академия. Творческите материали ще се предоставят на място, а заниманията ще се случват в различни зали - целта е, едновременно с рисуването, хлапетата да научат любопитни неща за изкуството.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители