Галерия Vivacom Art Hall Оборище 5 представя 14 нови и непоказвани експонати на големите Модернисти на XX век

6483
Галерия Vivacom Art Hall Оборище 5 представя 14 нови и непоказвани експонати на големите Модернисти на XX век
Снимка: Vivacom Art Hall Оборище 5

Галерия Vivacom Art Hall Оборище 5 отбелязва своята 10 годишнина с официалното откриване на изложба, посветена на големите „Модернисти на XX век“ - Пикасо, Шагал, Дали, Миро, Матис и Фернан Леже. Събитието ще се състои на 1 декември от 18:30 ч. в Салонната зала на Галерията, а колекционери и посетители ще могат да се насладят на екпозицията до 22 декември 2021 г.

В изложбата ще бъдат представени: 14 нови и непоказвани изумителни експонати на Пабло Пикасо от серията “Carnet de la Californie” /портфолио, включващо 25 литографии, от изданието 500, отпечатано от ателие Mourlot, Париж/ и “Коридите”. Творби на Салвадор Дали от серията Библия Сакра, която съдържа текста на Библията със 105 цветни литографии /смесена техника/, създадени през 1963 г. – 1964 г. Това е най-голямата публикувана серия с илюстрации на автора, издадена е от Ридзоли едишънс – Милано, Италия. Произведения на Марк Шагал от Библейската му серия, създадена през 1960 г., която е една от най-емоционалните му серии. Портфолиото включва общо 24 цветни литографии, всяка от които илюстрира сцена от старозаветен текст. Сред тях попадат „Изгонването на Адам и Ева от Райската градина”, „Молитвата на Йов” и др. Нови творби на Хуан Миро и Матис и др.

Част от картините идват от прочутото Ателие „Мурло“ в Ню Йорк, най-големият в света издател на оригинално графично изкуство, което работи с творците. Ще бъдат показани и постери от реализирани вече изложби на модернистите и Ателието. Всички произведения ще могат да бъдат закупени и да станат част от колекциите на българските почитатели.

Поради огромния интерес на проведената онлайн изложба “Библията през очите на Шагал и Дали” в Галерия Vivacom Art Hall Оборище 5, реализирана миналата година по време на пандемията и посетена виртуално от 50 000 души, тази година любители и колекционери ще имат възможността да се докоснат на живо до изключителните творби на Модернистите, споделя Деница Гергова, Арт директор на Галерия Vivacom Art Hall Оборище 5.

„Показахме, че българската публика има нужда от Арт сцена и с екипа на Галерията сме горди с многото проекти и приноса за разцъвтяването на любовта към изкуството у нас. Представили сме многообразие от значими изложби и арт проекти, както и обогатихме арт колекциите на много частни колекционери и корпорации за 10 години съществуване“, каза още тя.

Галерията е първата в България, която показва и продава оригинални графични творби на големите майстори в изкуството. Работи с оторизирани фондации, издателства и семейства на артисти, допълни Гергова.

*В Галерията се спазват всички противоепидемични мерки, допускат се хора само с представен зелен сертификат от: ваксинация, преболедуване, пср тест/ антигенен тест                                                        

Галерия Виваком Арт Хол Оборище 5, като наследник на Modern Art Gallery се създава през ноември 2009 г. в София. Намира се на една от водещите културни улици в идеалния център на София, като за своята история сменя две локации – Оборище 10 /2009-2013 г./ и Оборище 5 /сега/. Разполага с две изложбени зали. В нея посетителите могат да разгледат изложби, да присъстват на джаз или класически концерти, да организират събития, коктейли, арт базари, развлекателни и културни събития, детски художествени академии и т.н.

През дългия период на активна дейност в Галерията са организирани и проведени много изложби, проекти, конкурси и различни арт активности в подкрепа на българската култура. Тя осъществява множество изложби, както на български автори, така и на световно известни лица, изтъкнати творци и артисти. Организирани са и много и концерти.

Изложбата "Птици-Души" представя 102 уникални медитативни картини на Шри Чинмой

Специална колекция от 102 оригинални картини, излагани в Лувъра, ще ни представи една малка част от наследството на Шри Чинмой. Не е ле...

В Галерията са проведени много представителни изложби, като:

-      Първа изложба: В ателието с Пабло Пикасо, внучката на световноизвестния Пабло Пикасо, Диана Пикасо открива Галерията и първата изложба в нея

-      Организира най-голямата графична изложба посветена на Салвадор Дали в България

-      Организира първата изложба посветена изцяло на Хуан Миро, с гост Ерик Мурло, внук на Фернанд Мурло, който колаборира със световноизвестните артисти като Пикасо, Матис, Миро, Шагал, Леже и др.

-      Хитова изложба на десетте Мерилин Монро на Анди Уорхол

Откриха изложбата "Избрани творби от частни колекции" /1909 - 1986/ на художника проф. Панайот Панайотов

Ретроспективната изложба на художника проф. Панайот Панайотов „Избрани творби от частни колекции“ /1909-1986/, спомен за ли...

-      Британска инвазия с изложбата „Сър Питър Блейк и новата британска вълна“, любимия артист на "Бийтълс"

-      Проф. Геза Фон Хабсбург, който открива изложба на Салвадор Дали – „Божествена Комедия“, организирана в Галерията

-      Бащата на Британския Поп Арт Сър Питър Блейк за самостоятелна изложба

-      най-продаваният световно известен жив артист Деймиън Хърст с две изложби в Галерията

-      Световноизвестните Стивън Уилсън и Конър Брадърс

Илиана Илиева представя самостоятелна изложба „DISCONNECT“ в Галерия Vivacom Art Hall Оборище 5

Утре (7 октомври) от 19:00 ч. Галерия Vivacom Art Hall Оборище 5 ще открие първата самостоятелна изложба DISCONNECT на младата художнич...

-      Най-голямата ретроспектива на американско следвоенно изкуство с творби на Анди Урхол, Уилям де Кунинг, Джаспър Джоунс, Доналд Сълтън, Джим Дайн и др.

-      Открива изложби на Хубен Черкелов

-      Представи първа самостоятелна ретроспективна изложба на Кристо и Жан-Клод, която бе посветена на проекта “Опаковането на Триумфалната арка” в Париж

-      и много други

Повече информация за Галерия Виваком Арт Хол Оборище 5 може да откриете на: vivacomoborishte5.com

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АРТ:

Отиде си голяма българска художничка

На 85 години почина монументалният американски скулптор Ричард Сера

Прочутата фотографка Ани Лейбовиц става член на френската Академия за изящни изкуства

Фотографският проект "Нощни персонажи" ще бъде показан в Рим

Продадоха рядка картина на Ван Гог за огромна сума (ВИДЕО)

На 68 години почина създателят на легендарното аниме "Dragon Ball"

Aniventure Comic Con 2024 ще събере отново хиляди фенове през юли: Вижте първите обявени гости

"Артистични спомени": Юбилейна фотоизложба на Божидар Марков в Народния театър

Габриела фон Хабсбург показва скулптури и графики в галерия „Аросита“

Отиде си голям български художник

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Арт