Петимата финалисти от конкурса MOST с изложба в Галерия Vivacom Art Hall Oborishte 5

1385
Петимата финалисти от конкурса MOST с изложба в Галерия Vivacom Art Hall Oborishte 5
Снимка: Vivacom Art Hall Оборище 5

На 12 юли 2023 г. в Галерия Vivacom Art Hall Oborishte 5 от 18:00 ч. ще бъде открита впечатляващата изложба на петимата финалисти от шестото издание на конкурса за съвременно изкуство MOST, като единият от тях бе избран от „Инвестбанк“ АД, генерален партньор на инициативата. Конкурсът се проведе в периода от 3 май 2023 г. до 10 юни 2023 г.

MOST е конкурс за български творци, който им дава възможност за нови изяви и професионална реализация на локално и международно ниво. И тази година инициативата предизвика рекорден интерес, като дори след края на обявения срок в галерията продължаваха да постъпват портфолиа на художници, с желание да се включат.

Изложба "Моят свят през обектива на Samsung Galaxy S23 Ultra" (СНИМКИ)

Samsung България представи изложбата „Моят свят през обектива на Samsung Galaxy S23 Ultra“. Компанията обедини усилията и к...

В изложбата ще видите творбите на тазгодишните финалисти, които са:

Константина Живова INLY (финалист избран от „Инвестбанк“ АД) - превръща рисуването в професия и начин на живот. Създава свое пространство - “INLY ARTE”, където твори. Рисува с акрил, масло и акварел. Обожава големите платна и цветовете. В картините си вплита символи, които носят позитивна енергия и емоция. Реализирала е пет самостоятелни изложби в София, три съвместни изложби в Испания, участва в международни изложения в Париж, Мадрид, Милано, Инсбрук. Преди година световен козметичен бранд я избира, за да създаде визията на подаръчните им кутии. Има две авторски книги за деца -  поредицата “Малката мечтателка” с истории и илюстрации. Създала е над 3500 творби.

Борислава Василева - завършила е магистратура „Скулптура Форма и движение“ в Националната художествена академия през 2019 г. Работи в сферата на визуалните изкуства.

Димитър Грънчаров /NOIЯ77/ - завършил е Архитектура. Част е от екипите на TRAPERS и SNZ. Все по-малко се занимава с професията си и повече със страстта си - рисуване, кратко анимиране, моделиране на фигури и графити арт. Определя стила си като илюстративен анти-стил, наситен с много елементи и символи, засягайки основната тема в творчество му - гротеска на обкръжаващия ни свят.

Откриха авторската изложба "Приказната реалност" на Евгени Велев

Авторската изложба на художника Евгени Велев „Приказната реалност“ предизвика огромен интерес при официалното отк...

Катя Танева завършва Културология и Изкуствознание. Започва своята кариера като асистент на главния реставратор на град Виена. След това работи в арт фондация в Ню Йорк и Виена, където организира изложби за съвременно изкуство в галерии и музеи по цял свят и много др. Този опит развива нейния поглед и усещане за естетика. Изключителният ѝ усет за цветове и композиция нямат аналог. Тя учи фотография във Виена и продължава творческия си път с проекти в големи рекламни агенции. Започва да експериментира с различни техники, текстури и формати. След години наслоен естетически опит се ражда концепцията за Fluidity of a Woman. Катя Танева създава уникални творби, в тираж 1/1, със смесена техника, използвайки дигитална фотография и абстрактно изкуство.

Елена и Стефания /Tornado Twins/ - са две еднояйчни близначки от София, завършили Националната художествена академия, поели по творческия път на изкуството. Рисуват всичките си картини заедно на две ръце и го правят с неподправена страст и искреното желание да превърнат света в едно по-светло, позитивно и радостно място. Място, където усмивката успява да намери понякога не толкова лесния път към лицето, но и още по-важното - към сърцето на всеки човек.

Изложбата на авторите може да разгледате между 13.07.2023 г. - 29.07.2023 г. в Галерия Vivacom Art Hall Oborishte 5 с вход свободен в работното време на галерията.

*Всички творби на финалистите могат да бъдат закупени на място.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АРТ:

Френско-иранска художничка на комикси получи наградата "Принцесата на Астурия"

Българин с престижна победа на Световните награди за фотография на SONY

Показват уникални творби на Ставри Калинов

Зографът Диан Костов с изложба в една от най-големите църкви в света (ВИДЕО)

Автор от вселената на "Дюн" и художник на DC Comics идват на Aniventure Comic Con 2024

Ари Дикиер: Щастлив съм, че ще бъда на LUNAR 2024. Ще ви вдъхновя, за да потърсите себе си

Продадоха картина на Густав Климт за десетки млн. евро (ВИДЕО)

Галерия "Арт Маркони" представя изложба живопис на Ренета Павлова - "Няма синьо без жълто и без оранжево" (СНИМКИ)

Обявиха българския павилион на Венецианското биенале за най-голямото откритие

Бургаски котки се прославиха на фестивал в Тексас (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Арт