Стипендиантска програма TechARTnology или как Luxoft разкрива пред децата красивата страна на технологиите

6814
Стипендиантска програма TechARTnology или как Luxoft разкрива пред децата красивата страна на технологиите

Стартира стипендиантската програма TechARTnology, даваща възможност на деца със заложби и мотивация от семейства с ниски доходи да се потопят в света на дигиталното изкуство и да развит своите потенциали. TechARTnology е съвместен проект между Luxoft, Fusion Academy и фондация Be Creative, като се осигуряват 10 стипендии за 4-месечно обучение в специално разработен курс по Дигитални изкуства за деца на възраст 7-12 г. Курсът съчетава по най-добрия начин класическото и дигиталното рисуване и дава основи за анимация и програмиране.

TechARTnology дава един нов и различен поглед към дигитализацията. Чрез изкуството, което е изключително полезно за развитието на всяко дете, и чрез модерното му поднасяне с курс Дигитални изкуства, малчугани и родители ще открият полезната страна на технологиите.

Фокусът е върху разгръщането на креативност и пространствено мислене у децата, както и придобиване на знания и умения, които ще са им изключително полезни за развитие в определена професионална област. Курсът ги подготвя за съвременни професии насоченост към Графичен дизайн, Илюстрация и анимация, Програмиране, Индустриален дизайн, Интериорен дизайн, Ландшафт архитектура, Текстилен дизайн и др.

„Силно изразени са дефицитите в масовата образователна система, свързани с цялостното развитие на децата и най-вече с развитието на креативно мислене и умения за комуникация. А именно тези умения са изключително необходими за по-нататъшно развитие и социална интеграция на децата. Често часовете по изкуства са неглижирани, а в специализираните училища по изкуства технологиите остават на заден план. Ние даваме на децата и двете – както досег с изкуството и развиване на тяхната креативност и знания, така и умения за работа с технологиите, които ще са им изключително необходими в бъдеще.” - пояснява Лъчезара Паскалева, основател на фондация Be Creative.

„Непрестанно работим за подобряване на социалната среда във всички локации, където компанията е представена. В дейностите ни, насочени към общността, специален акцент поставяме върху образованието, а TechARTnology е стъпка тъкмо в тази посока. В рамките на курса децата ще имат възможността и за лични срещи с някои от нашите ИТ инженери.” –  заяви при старта на проекта Илияна Геошева, Маркетинг мениджър на Luxoft за България и Украйна.

За стипендия за 4-месечно обучение могат да кандидатстват деца на възраст от 7 до 12 г. от семейства с месечен доход под 380 лв. на член от семейството. Обучението ще се проведе от 16  март до 30 юни 2016 г.

Допълнителна информация за курса и подробности за процеса на кандидатстване за стипендиите са достъпни на адрес: http://becreative.bg/techartnology/. При допълнителни въпроси – тел. 0883 396 319.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Арт