X
 
 

Доцент по екология предложи новите кметове да се отчитат публично всяка година

1194 0
photo of Доцент по екология предложи новите кметове да се отчитат публично всяка година
Снимка: Actualno.com/Теодора Димитрова
Изборните страсти стават все по-горещи с наближаване на заветната дата за провеждане на местни избори 2019 г. В дискусиите в социалните мрежи все по-често се засягат имена на кандидати, тиражирани из пространството. Още от сега се дават съвети и насоки за вота. Впечатление прави идеята на небезизвестния асеновградски еколог доцент доктор Цено Петров, която бе обявена в публичното пространство лично от него.

Той предложи седем фактора, с които да се съобразят асеновградчани, за да преценят по-лесно как да изберат "най-подходящия кмет за община Асеновград". Сред предложенията са градоначалникът и екипа му да се отчитат ежегодно пред съгражданите си за свършеното и несвършеното от обещаното, в края на всяка година от мандата. "Успешното функциониране на цялостния живот в една община зависи не само от кмета, а и от неговите заместници. Ето защо назря времето когато кандидатите за градоначалници да представят на избирателите своя бъдещ екип. Нали целокупното население на една община е работодател на общинската администрация. От него идват заплатите на служителите", обяснява Цено Петров.

ГЕРБ в Русе предложи великолепна десетка от кандидати за кметския стол

В горещата вечер на 8 август, зала „Европа“ на Доходно здание бе арена на дебати сред разединената за ръководството си мест...

В тази връзка, доцентът предложи кандидат-кметовете в своята предизборна програма да представят конкретни идеи за реализиране, разпределени през всяка една година от мандата. В идеята си Цено Петров поиска от бъдещите кандидати, които ще се борят за доверието на асеновградчани, да представят предварително списъчен състав на заместник-кметовете си. А редом до имената им да бъдат вписани техните длъжностна характеристика, образование, делови качества и постижения в живота.

Друга идея на доктор Петров е, когато граждани изпратят писма и сигнали, адресирани до новия кмет, да бъдат уведомявани кой от кметския екип е натоварен с отговор и в какъв срок. Ежегодното публично отчитане успехите и несполуките на поетите обещания от кандидат-кмета пред обществеността също е сред препоръките на доцента.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
Седмичен хороскоп за 19-25 август

Овен Това е седмица, в която да не се претоварвате. Възможно е да се наложи да поемете чужди задължения за известно време, но се договорете за срок,...