Новият шеф на ВиК-Асеновград: Губим питейна вода, заради подземни аварии

27104
Новият шеф на ВиК-Асеновград: Губим питейна вода, заради подземни аварии

Немалко са загубите на питейна вода, заради подземни течове от спукани стари и вече износени водопроводи. Това каза пред Actualno.com новият шеф на ВиК-Асеновград Димитър Кавалджиев.

Той посочи, че статистика за щетите няма как да бъде изготвена. 42-годишният Кавалджиев сяда на директорското място след досегашния началник инженер Пламен Мегленчев.

Асеновградски автобус се движи с отворени врати в дъжда*

Автобус от градска линия №1 в Асеновград се движи с отворени врати, независимо от метеорологичните условия навън, сигнализираха читател...

Димитър Кавалджиев е с две висши образования. Едното е техническо - инженерно, а другото – икономическо. През последните 10 години е съвместявал различни длъжност в сферата на строителството, като организатор, технически ръководител, както и в транспортен отдел. Преди това е работил в чужбина.

Казва, че клонът на дружеството в Асеновград е един от най-добрите в Пловдивска област, по отношение на организация и изпълнение на работа. Кавалджиев разкри, че е готов да представи пред ръководството на ВиК-Пловдив идеи за бъдещи проекти, но още е рано те да бъдат споделени публично.

Новият началник съобщи, че през следващите седмици предстои изграждане на 100-метров водопровод при помпена станция "Катуница". Очаква се новото съоръжение да спомогне за увеличаване дебита на водата към помпена станция "Лаково", от която с питейна вода се захранва целият Асеновград.

Инженер Кавалджиев коментира, че проблемът с липста на вода в асеновградския квартал „Метоха“ временно е овладян. За целта водоподаването към село Бачково е отделено от това, на Асеновград. А жилищата в квартала са включени към друг централен водопровод. До дни предстои да бъде реализирана и още една инициатива. Новопостроената църква „Свети Архангел Михаил“, намираща се в асеновградския квартал „Изток“, ще бъде присъединена към водопроводната мрежа изцяло за сметка на ВиК-Асеновград.

Говорещ и движещ се робот гостува на ученици от Асеновград

С робота Финч се запознаха днес 5-класници от асеновградското ОУ „Ангел Кънчев“. „Първи стъпки в програмирането&rdquo...

На този етап, клонът на дружеството в града разполага с три нови багера и един по-стар. Има и няколко 17-годишни високопроходими автомобила, които все още са годни за експлоатация.

„Асеновградският регион, който поемам, е с един от най-трудните терени и е най-голям в цяла Пловдивска област. ВиК-Асеновград поддържа, както града, така и всички села в общината плюс няколко населени места от Куклен, Садово и Първомай. Имам идеи, които се надявам след съгласуване да бъдат одобрени от колегите в Пловдив и реализирани на по-следващ етап от ръководството ми.“, каза в заключение Димитър Кавалджиев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com