Обрисуват спирки в Асеновград по време на Фестивала на уличното изкуство

2508
Обрисуват спирки в Асеновград по време на Фестивала на уличното изкуство

Първият по рода си Фестивал на уличното изкуство предстои в Асеновград в началото на следващия месец. „Неслучайно той ще носи името на един от хитовите мюзикъли - „Брилянтин”. Именно защото там се олицетворява в голяма степен същността на уличното изкуство“, обяви днес на пресконференция заместник-кметът на Асеновгард инженер Мария Вълканова.

В рамките на събитието ще бъдат обновени две спирки на градския транспорт, предаде кореспондентът на Actualno.com. Те ще бъдат обрисувани с рисунки на различна тематика. Фестивалът ще бъде двудневен. „На финала ще бъде изпълнен впечатляващ спектакъл, в който ще са включени творчески импровизации, съчетаващи визуалното въздействие на изкуството и емоционалния заряд на музиката и танца“, увериха организаторите.

Празни коридори в МБАЛ-Асеновград. Напрежение сред пациентите няма

Празни останаха днес болничните коридори на МБАЛ-Асеновград. Десетина бяха чакащите пред дежурния кабинет на етажа, в който се намират ...

Събитията ще се провеждат на няколко сцени. Целта на проекта е да насочи вниманието към почти всички дейности, типични за живота на младите асеновградчани. Идеята е да бъдат открити алтернативни пространства и да се създаде среда на артистично взаимодействие между творци и публика, като арена за изкуство и градска култура. Цели се повече младежи и деца да се ангажират с обществения живот в Асеновград чрез различни извънкласни занимания.

На официалната пресконференция по представяне на проекта днес присъстваха част от участниците във Фестивала. Те споделиха своите виждания за предстоящото събитие. Гергана Михова, която ще проведе открит урок по танци, каза, че най-важното е участниците да се забавляват. Ивайло Мирчев, който ще се включи с провеждането и подготовката на Скейт демо и Хек, обясни, че целта на събитието е показване на умения и страст към любовта, която споделят голяма част асеновградчани, а именно – скейтбордът.

Сред гостите бе и ръководителят на денс формация „Уизес” Магдалена Бакалова. Нейните възпитаници ще участват във финалния спектакъл на „Брилянтин”. Според Бакалова този фестивал трябва да стане традиционен. Събитието ще се проведе по повод 12-ти април /Междуанроден ден на децата от улицата/ и 15-ти април /Световен ден на изкуството и културата/. Откриването на Фестивала на уличното изкуство ще се състои на 09.04.16 г. /събота/ точно в 10 ч. То ще премине под латино ритми с участието на няколко денс формации от Асеновград. Час по-късно ще се проведе открит урок по танци. Точно в 13 ч. започват демонстрации на скейтборд и хек на второто площадно ниво. От 16 ч. е предвидено изложение на мотори и мото шоу, пак в центъра на Асеновград. В 18 ч. ще стартира прожекцията на филма „Брилянтин” - на видео стената на сградата на Общината.

На следващия ден – неделя /10.04.16 г./ в 11 ч. ще се проведе открита тренировка по киокушинкай. След като тя приключи, от 12 ч. ще започне детска забава с аниматор. В 14 ч. ще се проведе конкурсът „Най-добър млад художник“ - състезание за рисунка с тебешири. Надпреварата ще протече в двора на ПГ „Патриарх Евтимий”. Едновременно с това, там ще се проведе и инициатива, наречена „Избери най-подходящата прическа за теб”. От 16 ч. на открито - пред Народно читалище „Родолюбие“ е предвидена демонстрация на партия шах за деца. Дефиле на хвърчила ще може да се наблюдава точно в 17 ч. Финалът на Фестивала на уличното изкуство „Брилянтин” в Асеновград ще бъде поставен със спектакъл и магическо шоу отново пред читалище „Родолюбие“. При неблагоприятни атмосферни условия, събитията ще се проведат във фоайето на сградата.

Спортисти от Асеновград ще ползват Градския басейн безплатно

Обособяване на платени часове за деца, които не умеят да плуват, и беплатен достъп на състезателите от асеновградския спортен клуб "Три...

В организацията на Фестивала участват Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни в Асеновград, Дневният център за деца с увреждания и Центърът за обществена подкрепа в града.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com