ОбС-Асеновград отпусна пари за Мишо, Ники от "Горни Воден" и още петима нуждаещи се

3302
ОбС-Асеновград отпусна пари за Мишо, Ники от "Горни Воден" и още петима нуждаещи се
Снимка: Actualno.com/Атанаска Маркова

Над 16 000 лева общо отпусна община Асеновград на нуждаещи се граждани.

От тях 7 000 лева отдели Общинският съвет в града в помощ на Николай Иванов, страдащ от рак на дебелото черво. Ники от „Горни Воден”, както го знаят местните, се бори от осем години с онкологично заболяване. Преди дни Actualno.com ви разказа, че поради липса на пари има опасност лечението на момчето да бъде прекратено, а състоянието му с всеки изминал час се влошава. Затова съветниците от Асеновград бяха единодушни в решението си да го подкрепят финансово. До момента Ники е изплатил 130 000 евро и остават за плащане още 90 000 евро. Единствените му доходи са от пенсия в размер на близо 142 лева.

Настроения сред общински съветници за Антикорупционния закон - нас не ни питат

Нас не ни питат. Така председателят на Столичния общински съвет (СОС) Елен Герджиков коментира пред репортер на Actualno.com готвените ...

Освен подкрепа за Николай Иванов, местният парламент в града отпусна еднократна социална помощ и на Илмие Акиф. Сумата от 720 лева й е необходима за наемане на човек, който да полага грижи за нея и за баща й. Двамата са в тежко здравословно състояние и имат нужда от асистент за нуждите си. Илмие Акиф е с диагноза "Мозъчно стомахче". Заболяването не й позволява да се обслужва сама, което налага до нея постоянно да има човек. Жената живее с баща си, който е диагностициран с "Травматичен субдурален кръвоизлив" и също е с решение от ТЕЛК.

Финансово подпомогнат бе и 34-годишният Иван Динев, чието жилище пострада сериозно при пожар. Огънят е унищожил мебели, бяла, черна и компютърна техника и домашно имущество. Опушени са и стените, изгоряла е и дограмата на част от стаите. Пожарът е пламнал на 01.07.19 г. Мъжът бе подпомогнат от съветниците с 2 000 лева. Той е разведен и безработен. Живее в обгорения апартамент заедно с майка си, която е пенсионерка, и двете си деца - момче на 10 г. и момиче на 11 г.

За 89-годишния Младен Желязков пък бяха отделени 300 лева. Средствата са му необходими за закупуване на медицински консумативи (очна леща) за извършване на оперативна интервенция. Мъжът е с диагноза „Първична глаукома с отворен ъгъл” и се препоръчва отстраняване на катарактата в едното око и поставяне на вътреочна леща. 89-годишният асеновградчанин е вдовец и се издържа с пенсия в размер на около 190 лева. Получава и месечна помощ от 65 лева, отпусната му от Дирекция „Социално подпомагане”.

300 лева Общински съвет-Асеновград отпусна и за Живка Тодорова на 45 г. Средствата са необходими на жената, за да заплати за провеждане на генетични изследвания, които не се поемат от Националната здравноосигурителна каса (НЗОК). Асеновградчанката е диагностицирана с „Полип на дебелото черво. Полипентомия”. Извършването на генетичните изследвания е препоръчително, тъй като се касае за фамилна обремененост към заболяването, но жената не може да си позволи сумата. 45-годишната асеновградчанка е безработна и като такава се подписва в „Бюро по труда”-Асеновград. От Дирекция „Социално подпомагане” получава месечна помощ в размер на 49,50 лева и интеграционни добавки – 22,50 лева. Живка Тодорова вече е подпомагана от общината еднократно със 100 лева.

ГЕРБ заплаши да изключва и низвергва общински съветници в Копривщица (ВИДЕО)

ГЕРБ се разграничава от групата съветници на партията в Общинския съвет на Копривщица. Това стана ясно от думите на Томислав Дончев по ...

Още 1 000 лева отдели Общински съвет-Асеновград за Фериде Бекир от асеновградското село Стоево. 62-годишната жена е диагностицирана с тумор на мозъка и през юли тази година е оперирана. Тя е безработна и не получава социални помощи. Поради това, сумата за операцията, която е в размер на над 1 900 лева, е непосилна за нейните възможности.

Еднократна социална помощ бе отпусната и за Мишо Кашидов. Детето е с диагноза „Спастична церебрална парализа” и се лекува в Китай. Малкият асеновградчанин е с 95% степен на увреждане с необходимост от чужда помощ. Средствата, необходими за лечението му само за година, са в размер на близо 60 000 лева, включително самолетни билети и престой. За него е закупена и система за комуникация и контрол с поглед, която дава възможност на детето да общува. Стойността й е около 4 100 лева. Доходите на семейството са само от работната заплата на бащата на Мишо – Иван Кашидов – в размер на малко над 1 300 лева. Финансова подкрепа имат и от Дирекция „Социално подпомагане” – 930 лева месечно. На редовното си заседание Общински съвет-Асеновград отпусна 5 000 лева, с единодушно решение за Мишо Кашидов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АСЕНОВГРАД:

Най-старото българско училище в Асеновград рухна преди ремонт (СНИМКИ)

Становище на община Асеновград по казуса с починалите животни

Община Асеновград изненада приятно първия, платил данъците си за 2024 г.

Опесъчават се пътищата в планинската част на община Асеновград

Подобряват енергийната ефективност на СЗ „Асеновец“ в Асеновград

100 бр. знамена за асеновградчани – безплатно в навечерието на Коледа

Дядо Коледа пристига в Асеновград

Община Асеновград с конкурс за „Най-атрактивна коледна елха у дома“

Още 1 училище в Асеновград ще се сдобие със спортна площадка

Открит е благотворителният базар на деца с увреждания от Асеновград

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com