Община Асеновград бори безработицата сред младежите чрез младежки медиатор

6549
Община Асеновград бори безработицата сред младежите чрез младежки медиатор
Снимка: Actualno.com

Посредством младежки медиатор Община Асеновград ще бори безработицата сред младите хора в региона, съобщава кореспондентът на Actualno.com в града.

На тази позиция е назначен 24-годишният Иван Димов. Функциите си на „Младши експерт, младежки медиатор“ в Община Асеновград той започва да изпълнява още от този месец. Дейността му е насочена към това, да подпомага безработни млади хора за включване в заетост и обучение, в съответствие с индивидуалните им потребности.

12 родители от Асеновград ще се учат как да се справят с конфликтите с децата си

Точно 12 майки и татковци са се записали за участие в петото поредно издание на „Работилница за родители“ в Асеновград. То ...

Той ще помага на младежи на възраст между 18 до 29 години от Асеновград при изготвяне и редактиране на автобиография и ще ги насочва към различни техники за търсене на работа. Също така ще съдейства при избор на подходящо обучение и ще ги информира за правата и задълженията им.

Целта на младежкия медиатор е да насочва младите безработни от Асеновград към Дирекция Бюро по труда, към училища и центрове за професионално обучение, към частни трудови борси и агенции за временна заетост и други. "Той ще работи активно на различни места, на които се събират младежи – в читалища, библиотеки, дори и в кафенета, за да достигне до средата на неактивните младежи“, обясниха от пресцентъра на Общината. Освен това, медиаторът ще поддържа тясно сътрудничество с различни младежки и доброволчески организации, НПО, учебни заведения, работодатели, както и с Бюрото по труда в града.

Експертът започна работа в Община Асеновград по Национална програма „Активиране на неактивни лица”. Всички млади асеновградчани от 18 г. до 29-годишна възраст, които не работят, не учат и не са регистрирани в Дирекция Бюро по труда, и имат нужда от помощ и информация при търсене и намиране на работа, включване в заетост и обучение, ще могат да се обърнат към младежкия медиатор. Работното му място е Община Асеновград, с адрес площад „Академик Николай Хайтов” №9, етаж 5, стая 521, от 8 ч. до 17 ч., всеки делничен ден. Въпроси към Иван Димов могат да бъдат отправяни и на e-mail: mediator-asgr@mail.bg, както и на телефон: 0895 239 329.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com