Паякът в Асеновград в действие: Вдигат изоставените коли

11795
Паякът в Асеновград в действие: Вдигат изоставените коли
Снимка: Facebook/Асеновград-информация, проблеми, събития, сигнали

Администрацията на Асеновград търси трайно решение на казуса с безразборното паркиране по улиците на града. За справяне с наболелия проблем ще бъде организирана среща с представители на РУ-Асеновград и РСПБЗН, на която ще се обсъждат евентуални предложения за разрешаване на ситуацията. През следващия месец пък ще бъде обявена и нова обществена поръчка с предмет: "Техническо обслужване на дейността по принудително отстраняване на неправилно паркирани моторни превозни средства на територията на град Асеновград".

Принудителното преместване на колите ще се осъществява с репатриращ автомобил. Те ще бъдат извозвани от мястото на което са паркирани до специализиран наказателен паркинг. Избраната фирма изпълнител, която ще експлоатира паяка, ще трябва да осигури поне двама шофьори с необходимата квалификация и минимум 3-годишен опит в управлението на краново устройство. Ангажимент на спечелилия конкурса ще е и издръжката и ремонтите на специализирания автомобил. Участниците в надпреварата за спечелване на поръчката следва да притежават лиценз за обществен превоз на пътуващи и товари на територията на България.

Столичен инспекторат с обяснение как да различаваме фалшиви фишове за неправилно паркиране

Когато санкционираме за неправилно паркиране, не поставяме фиш, а констативен протокол. Това заяви Полина Асенова от Столичния инспекто...

Договор със спечелилия ще се сключи за една година или до изчерпване на финансовия ресурс, който е в размер на минималната прогнозна стойност на поръчката - около 90 000 лева. Идеята на тази обществена процедура е възложителят, т.е. община Асеновград, да заплаща на изпълнителя процент от таксата, определена с Наредбата за администриране на местни такси и цени на услуги на територията на общината за всяко принудително отстранено моторно превозно средство.

Ангажимент на администрацията ще е да осигури служител от звеното по контрол, специализиран наказателен паркинг с охрана, необходимите пътни знаци и маркировката. Автомобили няма да бъдат отстранявани, ако водачът се появи на място, преди да е вдигната колата му и при определени условия заплати съответна такса. "За да бъдем максимално ясни, ще бъдат репатрирани автомобили, паркирани така, че да нарушават Закона за движение по пътищата или общинските наредби, а за синята зона не се предвижда разширяване", обясни кметът на Асеновград - доктор Емил Караиванов.

Той уточни, че ще бъдат репатрирани коли, паркирали на места със забранителни знаци, в зелени площи, върху тротоари и т.н. В този ред, ако водач е спрял в зона за платено паркиране, но не си е платил, колата му няма да бъде отстранявана, а ще й бъде поставена "скоба". Автомобилът би могъл да бъде репатриран, но това може да стане само по заявка на служители от Дейност "Инспекторат, паркинги и гаражи".

Караиванов посочи, че ако фирмата изпълнител не ползва репатриращия автомобил, тогава за паяка щ бъде намерено друго приложение. "Има автомобили, които могат да бъдат репатрирани от самата община. Това са коли, които набелязваме в последните седмици. Такива, които дълго време престояват на едно и също място. Това е проблем във всяка община, включително и в нашата. Има много такива автомобили, както в междублоковите пространства, така и по улиците на Асеновград", заяви Емил Караиванов.

Марката "ЦГМ" - глоба за неправилно паркиране, което е било правилно

За пореден случай от "живия живот" с главна роля, отредена на Центъра за градска мобилност (ЦГМ), съобщи Нова телевизия. Става въпрос з...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АСЕНОВГРАД:

Физкултурният салон на СУ „Св. княз Борис I“ в Асеновград е напълно обновен

Започна прием на документи за I клас в училищата в Асеновград

Деца и родители месиха меденки в библиотеката в Асеновград

Община Асеновград открива Майски културни празници на 7-ми май

Община Асеновград отчете резултатите по проекта за фотоволтаичните централи

Пъстри и интересни събития за Великден в Асеновград (ПРОГРАМА)

Изложение „Цветна пролет“ отново в Асеновград

Какви одобрени проекти за училища и градини има община Асеновград?

Най-старото българско училище в Асеновград рухна преди ремонт (СНИМКИ)

Становище на община Асеновград по казуса с починалите животни

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com