X
 
 

Практиките на двама лекари в Асеновград може да бъдат закрити

5083 0
photo of Практиките на двама лекари в Асеновград може да бъдат закрити
Снимка: Actualno.com/Теодора Димитрова
Общо 40 на брой са към настоящия момент са общопрактикуващите лекари в община Асеновград, които са титуляри на амбулатория за индивидуална практика за първична медицинска помощ. От тях трима са без придобита специалност - доктор Христина Мандалиева-Пъжева (МБАЛ-Асеновград), доктор Никола Димитров (квартал "Долни Воден") и доктор Атанас Джамбазов (селата Избеглии и Конуш). Справката бе изготвена по повод намерението за преустановяване дейността на медици, които не притежават изискваната специалност. Това предстои да се случи с дата 03.06.19 г., когато изтича 5-годишното удължаване на срока за придобиване на такава.

За Асеновград и тримата споменати общопрактикуващи лекари са зачислени за специалност по обща медицина. Доктор Джамбазов е приключил обучението си и му предстои явяване на държавен изпит за специалност през месец май тази година. Доктор Пъжева и доктор Димитров няма да могат да приключат в рамките на законоустановения срок, за което е уведомено Министерството на здравеопазването и председателя на управителния съвет на Българския лекарски съюз.

За да следят лекарите дали издават касов бон, НАП ще има достъп до пациентски досиета

За да може Националната агенция за приходите (НАП) да следи в реално време дали личните лекари издават касова бележка за потребителскат...

Съгласно действащото в момента законодателство, от 01.04.19 г., регистрацията и заличаването на такава на лечебните заведения за извън болнична помощ се извършва от изпълнителния директор на Изпълнителна агенция "медицински надзор". По непотвърдена информация, съществува вариант, в който практиките на лекарите без специалност ще бъдат прикрепени към свои колеги и така ще продължат да функционират и да обслужват пациентите си.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители

0 Коментара

Кафене
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта

Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.