В Асеновград: Мъж "уволнява" и удря полицай, плаща му 1 000 лева

2925
В Асеновград: Мъж "уволнява" и удря полицай, плаща му 1 000 лева
Снимка: Actualno.com

Сумата от 1 000 лева трябва да изплати мъж, в полза на полицай от РУ на МВР в Асеновград, за това, че го ударил и обиждал, съобщава кореспондентът на Actualno.com в града.

Производството е образувано по молба на пострадалия полицейски служител. В иска си той посочва, че на 13 ноември 2015 г. той бил на работа, съгласно утвърдения график - от 19:30 ч. до 7:30 ч. на следващия ден. Патрулирайки с автомобила из Асеновград, полицаят и колегата му забелязали, че пред дискотека на улица „Цар Иван Асен II“ в града са се струпали хора. Когато стигнали до тълпата, служителите на реда забелязали, че е възникнал спор между двама мъже и една жена. Единия от участниците в скандала се държал грубо, крещял и блъскал.

Нови автобуси по линия №4 в Асеновград

По линия №4 на градския транспорт в Асеновград от утре ще се движат нови автобуси. Договорът на досегашния превозвач „Комексмаш-В...

Потърпевшият полицай го предупредил да не нарушава обществения ред. Тогава мъжът го блъснал силно с ръка в корема, като му казал да се представи. Така и станало, след което отново последвало предупреждение. Мъжът не изпълнил полицейското разпореждане, продължил да се държи грубо и непристойно и с още по-голяма сила ударил повторно полицая в корема.

Ситуацията се разиграла в присъствието на много хора. Наложило се полицейските служители да използват физическа сила, за да арестуват побойника. Закопчали го, а той през цялото време крещял и се заканвал на двамата полицаи, че „ще ги уволни и че те не знаят кои е той“. Качили го в полицейския автомобил, а по пътя към Районното управление арестуваният не спрял да отправя обидни думи и закани.

В насроченото за 15 март 2016 г. първо открито съдебно заседание, мъжът след като е бил редовно призован, не се яви в залата. Не е получено писмено становище от него по проблема, нито е изпратил свой представител. С оглед на това и предвид останалите писмени доказателства, Районен съд-Асеновград е определил иска на пострадалия полицай, като основателен.

Санкцията от 1 000 лева, която мъжът трябва да изплати на полицейския служител, представлява обезщетение за претърпени неимуществени вреди, причинени в резултат на нанесена лека телесна повреда - контузия на корема. Предвид е взет фактът, че при изпълнение на службата на полицая, в конкретния случай, са били грубо наранени честта и достойнството му. Създало се е психическо напрежение при общуване с хората. Уронен е авторитетът и престижът му на полицейски служител.

Клонът на НОИ в Асеновград ще обслужва граждани по график

Офисът на НОИ в Асеновград ще обслужва гражданите по график. Решено бе териториалното поделение в града, което е клон на пловдивското, ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com