В Асеновград не прощават - надраскаха с химикал снимка на митрополит Николай

3417
В Асеновград не прощават - надраскаха с химикал снимка на митрополит Николай

Скандалът с митрополит Николай в Асеновград не стихва. Снимката на митрополита в двора на църквата „Света Богородица – Благовещение“ е била надраскана с химикал.

Пред Actualno.com досегашният стопанин на църквата в лицето на отец Тодор заяви, че сам е подал заявление за напускане, а не е бил изгонен от митрополита. Молбата за напускане е подадена още снощи (8 юни). Отец Тодор, който е почетен гражданин на Асеновград, не пожела да коментира повече темата.

Асеновградчани обвиниха митрополит Николай в сребролюбие, искат БПЦ да го разследва

Никой не ви мрази. С тези думи миряни се обърнаха към митрополит Николай по време на протест, с който беше поискано митрополитът да бъд...

Новият скандал с митрополит Николай тръгна заради Щерьо Паспалев, който беше певец в „Света Богородица-Благовещение”. Той директно заяви пред Actualno.com, че митрополитът е искал пари за ръкополагане на свещеник – 5000 лева за отци по селата в Асеновградско и 10 000 лева за свещеник в града. Нека има проверка от Синода, да се види кое как е, призоваха миряни от Асеновград в живо предаване на Нова телевизия. Те смятат, че митрополитът е надменен, излъчва сребролюбие – говори се само за имущество, за злато. Ръка на църквата ни иска да сложи, заявиха разгневените хора. Митрополитът е накарал всички свещеници в Пловдивско да се подпишат срещу отец Тодор, заяви друг мъж. Става въпрос за подписка от свещеници в подкрепа на митрополита, като Пловдивска митрополия заплашва със съд организаторите на петицията срещу Николай.

Митрополит Николай нашумя след трагедията в Охридското езеро през 2009 година, когато се удавиха 15 българи. Той обяви, че това е станало, защото Мадона е дошла на концерт в България.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com