Над 12 000 са вече жертвите на земетресенията в Турция и Сирия (ВИДЕО)

1909
Над 12 000 са вече жертвите на земетресенията в Турция и Сирия (ВИДЕО)
Снимка: Getty images

Броят на хората, загинали при разрушителните земетресения в Турция и Сирия в понеделник, надхвърли 12 хиляди. Това, предаде Франс прес, като се позова на официални данни и спасители, предаде БТА.

В сирийските райони под властта на президента Башар ал Асад е потвърдена смъртта на 1262 души. В зоните, контролирани от бунтовниците, жертвите са 1730. Така загиналите в Сирия са общо 2992. В Турция е потвърдена смъртта на 9057 човека.

Инженер обясни колко сигурни са панелните жилища и къде е слабото им място

У нас има 14 300 панелни сгради. Отделно има и къщи, строени по панелния способ. Животът на панелните сгради е 50 години. Те отдавна са...

ОЩЕ: Броят на жертвите в Турция и Сирия след трусовете надхвърли 15 000

Към настоящия момент не са открити двамата български граждани, издирвани в градовете Антакия и Искендерун, съобщиха от Министерството на външните работи. Посолството ни в Анкара е отправило искане към здравното министерство на Турция за предоставяне на информация за пострадали български граждани, настанени в здравни заведения. Засега няма подадени такива данни.

ОЩЕ: Вижте как животните са предупреждавали за земетресението в Турция (ВИДЕО)

На фона на ужасяващата ситуация, вчерашният ден донесе няколко добри новини. Бебета и деца бяха спасени цели два дни след адските трусове от понеделник.

В Сирия бяха спасени двете деца, останали под срутените стени на сграда в сирийския граничен град Бесная, чиято снимка се превърна в емблема на бедствието в социалните мрежи. Близо два дни след опустошителното земетресение, спасителни екипи на действащите в страната Бели каски успяха да извадят децата от развалините за неописуема радост на техните родители. 

Спасителите в Алепо са извадили над 90 души изпод развалините

Сирийските спасители в операция по издирване на граждани, затрупани под развалините на срутени сгради в град Алепо, откриха 92 души за ...

7-месечно бебе пък бе спасено в Турция. То е било извадено изпод развалините от пожарникари от югоизточния окръг Шърнак, изпратени в окръг Адъяман - един от десетте окръга, пострадали от земетресенията. По-рано днес 3-месечно бебе също беше извадено живо изпод отломките на сграда в окръг Газиантеп, а в окръг Хатай беше спасено момиченце на 4 месеца. В град Искендерун, окръг Хатай, бяха спасени четирима души, включително три деца - момиченце на 5 години, момченце на 4 и 13-годишно момче. Членовете на гръцкия спасителен екип за спешни операции съсредоточиха днес усилията си, за да извадят дете, открито в развалините на сграда в Хатай, Югоизточна Турция. 

Бебе на 20 дни също оцеля при разрушителното земетресение в Турция. То беше извадено изпод развалините на сграда в Хатай. 

ОЩЕ: Морското равнище се е покачило с няколко метра след земетресенията в Турция

Младо сирийско момче от същия град стана известно по целия свят, след като се снима от вътрешността на срутена сграда, където било хванато в капан след унищожителното земетресение от понеделник. Трогателното видео предизвика вълна от съчувствие. “Не знам дали ще живея, или ще умра. Не знам как да опиша това чувство на някого. Както виждате, аз съм под отломките. Има повече от две или четири семейства и нашите съседи. Не знам как да го опиша. Тресе се”, каза момчето, докато други гласове се чуват около него. По-късно то пусна видео в интернет, че е спасено, но майка му все още се намира под развалините.

СЗО: До 23 млн. души могат да бъдат засегнати от земетресението в Турция и Сирия

До 23 млн. души могат да бъдат засегнати от силното земетресение, отнело живота на хиляди хора в Турция и Сирия, предупреди Световната ...

45 часа след опустошителния трус в Турция спасителите откриха и друго оцеляло детенце под руините на разрушения град Хатай. Малкият Мохамед Ахмед е сирийче, избягало с родителите от войната в Сирия и намерило подслон в съседна Турция. Детенцето успява да дочака спасителите си с усмивка на лице, показва в социалните мрежи видео от щастливата развръзка.

Спасените след десетки часове под руините дават надежда за хилядите с неизвестна съдба.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АЗИЯ:

Влачиха я гола по улиците: Съседки нападнаха жена в Индия (ВИДЕО)

Киргизстан: Вербуват се мигранти за извършване на терористични актове в Русия

Смъртни случаи заради хранителна добавка в Япония? Правителството разследва

Загинали при израелски обстрел в Южен Ливан

Заловиха трафикант и осем мигранти в Одрин, искали да избягат в България

Отмъсти на брат си: Жена удави 2-годишната си племенница

Ливан засипа ООН с жалби срещу Израел

Войната в Израел: "Хизбула" пак атакува, продължава рейдът в болница "Ал-Шифа"

Палестинци се удавиха, опитвайки да вземат помощи, пуснати в морето (ВИДЕО)

Тайланд е на крачка от легализира еднополовите бракове

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com