Работилница за кукли - Epic Drama срещу мрака във викториански Лондон

5804
Работилница за кукли - Epic Drama срещу мрака във викториански Лондон
Снимка: Epic Drama

8 януари е премиерната дата по Epic Drama на „Работилница за кукли“. Сериалът е базиран върху едноименния роман-бестселър  от британската писателка Елизабет Макнийл. Историята е заплетена около близначките Роуз и Айрис. Айрис иска да стане художник, но много скоро се оказва хваната в капана на опасна мрежа от мания и предателство.

Лондон през 1851-а. В бермудския триъгълник от рисковани взаимоотношения са: Айрис, която рисува кукли, за да изкарва прехраната си, заедно със своята сестра-близначка, но мечтае да стане художник. Нощно време рисува тайно, за да усъвършенства занаята си; Сайлъс - таксидермист, който има магазин, претъпкан с неговите творения. Той се надява един ден да открие екземпляр, който да го изстреля към славата; Луис - художник и член на братството на прерафаелитите, който търси следващата си муза.

Видео за „Работилница за кукли“ по Epic Drama

В град, тръпнещ в очакване на Голямото изложение, техните три свята се сблъскват, а на Айрис се предлага възможност да се освободи и да започне нов живот. За да постигне това, тя трябва да изостави сестра си, да жертва репутацията си и да се хвърли в неизвестността. Докато светът ѝ се разширява, тя предизвиква патриархалните си вярвания, изследва сексуалността си и започва да преживява неща, за които винаги е мечтала. Но заедно с новооткритата ѝ независимост, надвисва тъмнина.

Напрегнатата драма с остър модерен поглед, „Работилница за кукли“ е изпепеляваща история за любов, изкуство и свобода, както и за това какво се случва, когато една жена дръзне да вземе това, което иска в свят, който по-скоро би я убил, отколкото да ѝ позволи да го има.

Начело на актьорския състав е Есме Крийд-Майлс (Hanna) като Айрис,  Еана Хардуик (Normal People) като Сайлъс, Мирън Мак (The Witcher: Blood Origin) в образа на Роуз и Джордж Уебстър (Wedding Season) като Луис.

Към каста се присъединяват също Пипа Хейууд (Supernova), дебютантът Рийс Кенуайн-Мпудзи, Фреди Картър (Shadow and Bone), Сърша Моника Джексън (Derry Girls), Лори Кинастън (The Sandman), Джим Сизър (The Witcher), Акшай Канна (Chloe), Айша Кала (The Undeclared War) и Нел Хъдзън (Outlander).

Към авторката на бестселъра Елизабет Макнийл се присъединява Чарли Майлс като сценарист и изпълнителен продуцент на сериала. Саша Полак (Hanna, Dirty Girl) режисира четири епизода, a Кейти Брейди (Wildfire) режисира четвърти и пети епизод. Продуцент на сериала е Сюзън Макаули (Magpie Murders, Maigret), а пък Джули Харкин (I May Destroy You, Becoming Elizabeth) е кастинг директор.

Премиерата на „Работилница за кукли“ е по Epic Drama в понеделник, 8 януари, от 22:00 часа.

Epic Drama е ТВ канал от семейството на Viasat History, посветен на най-добрите драматични сериали в епоха от последните години. За програмата на Epic Drama канала посетете www.epicdrama.bg Следете и www.Facebook.com/EpicDramaBG и www.instagram.com/EpicDramaBulgaria, както и YouTube канала на Viasat World Bulgaria.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СЕМЕЙНИ ЗАБАВЛЕНИЯ - #ВКЪЩИ:

Дълбините на Австралия, Шотландия: новата дива природа и Скритият вулкан по VIASAT NATURE

Проф. Бетани Хюз се завръща по Viasat History със Съкровищата на БЪЛГАРИЯ и още

Домина, Мърдок, Мис Скарлет и херцогът – най-нови сезони по EPIC DRAMA

Австралийски търсачи на сапфири и Реставраторите от Долината на ръждата отново по VIASAT EXPLORE

Дивите ирландски острови и мечки в Трансилвания по VIASAT NATURE

Тайните на древните мъртъвци и Военни истории по VIASAT HISTORY

Epic Drama представя МЕГРЕ в две завладяващи криминални истории в Париж от 50-те години

TV1000: Кунг Фу Панда, още анимации и седмица комедия след седмица на Спилбърг

Домина, Скарлет, Мегре и още по EPIC DRAMA

Топ летци, екстремни дърводелци и лов на съкровища по VIASAT EXPLORE

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com