72 години от раждането на Гунди

7783
72 години от раждането на Гунди
Снимка: БГНЕС

Футболен клуб "Левски" почете паметта на легендарния футболист Георги Аспарухов по случай 72-та годишнина от рождението му, предаде БГНЕС.

На церемонията цветя и венци поднесоха представители на ръководството в лицето на Константин Баждеков и Даниел Боримиров, бивши футболисти на Левски, играчи на ДЮШ и граждани.

"Опитваме се винаги клубът да поддържа историята и да си спомняме не само за Георги Аспарухов. Сигурно има още какво да се направи по въпроса. Днес хората, които поднесоха венец и уважиха Гунди бяха от нашата школа. Това е пример как се опитваме да продължим делото на Георги Аспарухов. За съжаление съдбата избра Георги Аспарухов да не е сред нас в момента. С примера си, който той даде на поколенията в момента като спортист и човек, обичащ клуба, ни остава само да го обичаме и да си спомняме за него", каза Баждеков след поднасянето на цветя в памет на Георги Аспарухов-Гунди.

Няма да повярвате кой е първият акциoнер в Левски

"Левски" АД стартира по емблематичен начин - с пакет от 100 акции, които получи синът на легендата на синия клуб Георги Аспарухов-Гунди...

Гунди е роден на днешната дата 4 май преди 72 години. Считан за най-добрия играч в историята на българския футбол. Легендарният нападател загина трагично в катастрофа край Витиня на 30 юни 1971 г. За националния отбор на България Гунди има 50 мача и 19 гола. През декември 1968 година той отбелязва знаменит гол срещу тогавашния световен шампион Англия насред "Уембли". Георги Аспарухов, бивш нападател на Левски и Ботев, участник на три Световни първенства, през 1999 г. бе обявен за "Футболист на ХХ век на България".

Какво каза Баждеков за престроящия финал за Купата на България - научете в Sportline.bg.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол БГ