Едва €200 000 дава Батков за нов щаб

6838
Едва €200 000 дава Батков за нов щаб
Снимка: БГНЕС

Спортният директор на Левски Георги Иванов изпитва големи трудности около привличането на треньор на тима. От неделя Гонзо е в Испания с агента си Лъчезар Танев. На място те преговарят с няколко набелязани специалисти, на които да поверят треньорския пост. До снощи обаче разговорите завършваха без резултат.

Според "Тема Спорт" причина за това е ограниченият бюджет, с който Иванов разполага. "Синият" шеф трябва да се вмести в 200 000 евро. Толкова средства на година е готов да отпусне собственикът на клуба Тодор Батков. Но в тях не влиза само заплатата на треньора, а и тази за негов помощник - по възможност кондиционен специалист, както и сумата за главен методист в школата. Това е крайно недостатъчно. Поне за подписване с първоначално набелязаните треньори, които протежават сериозни визитки.

Бивш голмайстор на Левски официално се завърна на "Герена"

Нападателят Валери Домовчийски официално се завърна в Левски, след като днес подписа договор с клуба за срок от две години. Домовчийск...

Причината за ограничените средства на "сините" са мерките, които УЕФА им наложи за неспазване на финансовия феърплей. Заради тях и клубът оряза наполовина бюджета за заплати.

Хуан Карлос Гаридо, който е първи в списъка на Георги Иванов според "Тема Спорт", желае годишна заплата от около 300 000 евро. Плюс това настоявал да си доведе трима помощници, като техните възнаграждения логично вървят отделно.

Сред вариантите са и други известни имена - бившият наставник на Атлетико (Мадрид) Абел Ресино. В списъка за разговори е и миналият през Осасуна, Селта, Реал Сосиедад, Депортиво Ла Коруня и Виляреал - Мигел Анхел Лотина. Кандидат е и роденият през 1955 г. Естебан Виго, чиито ниски финансови претенции го превръщат във фаворит за поста.Изненадващо е името на Хавиер Ернандес, който е работил в дубъла на Еспаньол със Серхио Гонзалес, който пое първия отбор на тима от Барселона.

Днес се очаква Георги Иванов да вземе окончателно решение. Ако не успее да постигне договорка с набелязаните от него треньори, то той вероятно ще се прибере в България в сряда само с методист за школата и кондиционен треньор. И сам да води "сините" през сезона - да бъде мениджър от английски тип.

Гонзо води на "Герена" екзекутор на Барселона

Възелът около избора на нов старши треньор на Левски е на път да се развърже. "Меридиан Мач" съобщава за двама испански специалисти, на...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол БГ