Локо (Пд) ще дава обяснения пред БФС за контролите

13310
Локо (Пд) ще дава обяснения пред БФС за контролите
Снимка: БГНЕС

Локо (Пд) и Любимец са единствените два български клуба, които не са информирали БфС за своите контроли в чужбина. По принцип футболният съюз е длъжен да препраща информацията, която постъпи от отборите директно в УЕФА. "Информираме централата за всеки клуб за час, дата и стадион за провеждане на приятелски мач. Ние сме задължили клубовете, независимо кои са те, да ни пращат план за тези мачове, за да можем да ги препращаме", заяви пред Канал 3 пресаташето на БФС Павел Колев, цитиран от вестник "Меридиан мач".

"Специално за Локо (Пд) за мача с шведския отбор ИфК Гьотеборг ние не бяхме информирани. Не бяхме информирани и по линия на шведската федерация. Тази информация трябва да е двупосочна. Разбрахме от медиите, че се е играл този мач. Не бих казал, че това е предпоставка за нещо, но не е спазено изискване, което е в сила от две години", допълни Колев.

Локомотив с нова съмнителна контрола в Испания, пусна три гола за две минути

Локомотив (Пд) загуби с 1:3 от руския Анжи (Махачкала) в последната си контрола от подготвителния лагер в Марбея. Гола за черно-белите ...

В същото време стана ясно, че УЕфА събира доказателства за уреден мач от "А" група. От европейската централа са съобщили на БфС, че вече са сезирали българската прокуратура и ще търсят помощта на централата за разрешаване на случая.

По принцип поне десетина мачове от "А" група през последните години са разследвани от УЕфА чрез системата за ранно предупреждение. Но сега за пръв път започва събиране на доказателства и са информирани разследващите органи в България.

Логично имената на отборите се пазят в тайна. "Меридиан Мач" обаче научи, че във въпросния двубой не участва софийски тим.

В началото на сезона БФС изпрати писмо на Пирин (ГД), тъй като от "Иван Асен II" 26 се усъмниха в играта на неврокопчани - според тях тя била "симулативна". Мачът, заради който бе предупреден клубът от Гоце Делчев, бе този с Ботев (Пд), в който тимът на Тенчо Тенев загуби с 1:7.

Пак гол след гол в мач на Локомотив (Пловдив)

Локомотив (Пловдив) загуби от шампиона на Азия – Гуанджоу (Китай) с 2:4 поредната си контрола в Испания. Двубоят всъщност бе мач ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол БГ