Лудогорец с лекота подчини ЦСКА

22564
Лудогорец с лекота подчини ЦСКА
Снимка: БГНЕС

Без особено напрежение и определо показвайки по-висока класа, шампионът на България „Лудогорец” победи с 2:0 при гостуването си в София на ЦСКА. Така разградчани отново еднолично са на върха в А група с 40 точки, докато ЦСКА остава на трето място с 29 пункта.

От самото начало мачът тръгна с много борба между двата отбора и с по-внимателна игра в отбрана. Първият по-сериозен шанс дойде за ЦСКА в 18-тата минута, когато Марсиньо изпълни хубаво пряк свободен удар, но Владислав Стоянов се разтегна и спаси с една ръка.

Солидна подкрепа за ЦСКА срещу Лудогорец

10000 фенове се очаква да покрепят "армейците" в предстоящия сблъсък с "Лудогорец". Ако успеят да победят разградчани, те ще са само на...

В 28-та минута обаче „Лудогорец” показа защо е считан за най-добрият отбор в България. Светкавична атака на зелените доведе до извеждащ пас към стартиралия точно навреме Михаил Александров, който изпревари лошо пласирания Джаксън Менди и с незабавен удар от движение по диагонала мушна топката в долния ляв ъгъл на Томаш Черни – 0:1. До края на полувремето ЦСКА опита натиск, но освен удар от малък удар на Бруно Морейра чисто положение за домакините нямаше.

В самото начало на втората част Марселиньо можеше да прониже за втори път Черни, но при удара с глава след хубав плонж не уцели както трябва топката и я прати високо над гредата. Само минута по-късно обаче разградчани се поправиха – Марселиньо проби с лекота през центъра, след като Менди се подхлъзна, стреля от около 15 метра, но нацели лявата греда, топката обаче отиде на крака на Върджил Мисиджан и холандското крило направи точна добавка през краката на Черни – 0:2.

Вторият гол означаваше край на интригата в мача – в отбора на ЦСКА нямаше острие, което някак да пробие защитата на гостите, въпреки опитите за натиск в червено, докато разградчани атакуваха много точно и петнадесетина минути преди края Роман Безяк удари греда, след като и Черни изби удара му с глава със страхотен рефлекс. Това се оказа и последното по-сериозно положение, а положителното за ЦСКА след този мач беше единствено фанатичната подкрепа на публиката на отбора.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com