Мурсия: Левски ме върна във футбола, ще искам четири неща

14096
Мурсия: Левски ме върна във футбола, ще искам четири неща
Снимка: БГНЕС

"Благодарен съм, че Левски ме върна към футбола", каза новият наставник на Левски Пепе Мурсия, предаде БГНЕС.

"Сините" представиха официално новия си треньор, който заяви, че Левски вече имат един фен повече.

"За мен е чест да бъда треньор на Левски и смятам, че това е крачка напред в треньорската ми кариера. Осъзнавам какво е Левски за България. Отборът е с много голяма история и отговорността е голяма. Аз обаче съм тук, защото Левски трябва да е там, където му е мястото и вярвам, че ще го върнем. Роден съм в Испания и съм горд с произхода си, но трябва да знаете, че откакто подписах с Левски вече имате един българин повече. Агитката има един левскар повече. Всички сме левскари. Познавам добре историята на Левски и искам да остана тук много години. Благодарен съм, че Левски ме върна към футбола", каза наставникът на Левски Пепе Мурсия.

Мурсия сподели, че е строг треньор като назова четири основни неща, които ще изисква от футболистите. "Първо ще бъда честен с играчите. След това смятам, че има четири неща, които са валидни за всяка професия. Работа, ред, дисциплина и талант. Едно нещо няма да толерирам и ще бъда безкомпромисен към това е, ако някой от футболистите не се раздава на терена. Може да ви прозвучи странно, но в началото няма да искам резултати. Ще искам много работа, чиито плодове ще берем по-късно", каза Мурсия, като продължи: "Напрежение и натиск има във всички отбори, и във всяка една работа. Надявам се, напрежението да е футболно. Първо трябва да преценя това, което имам като налични играчи. В съвременния футбол няма нищо по-важно от крайния резултат и това, което ви гарантирам, е, че ще излизаме само за победа".

Испанецът призна, че не знае нито една дума на български, но това не е проблем в комуникацията му с футболистите. Мурсия разкри още, че започва да учи български с преводача си.

Гонзо обеща на Мурсия безпрецедентни условия за треньор в Левски

"Пепе Мурсия ще води отборът поне година, независимо какви са резултатите", това заяви спортният директор на Левски Георги Иванов, пред...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com