ВАР-ът на Actualno: В ЦСКА и Левски май треньорите прегарят, а не играчите (ВИДЕО)

11495

"ВАР-ът на Actualno" е спортна рубрика на Actualno.com, в която чрез коментари и анализи правим по-детайлен преглед на най-наболелите теми в българския и световен футбол.

 

В ЦСКА и Левски май треньорите прегарят, а не футболистите. Около това мнение се обединиха спортните редактори на Actualno.com Стефан Йорданов, Бойко Димитров и Джем Юмеров в коментарно студио след последното Вечно дерби. "Червените" спечелиха с 3:1 в пореден мач, в който "сините" сами се биха. А Николай Костов буквално прегоря - подобно на Ел Маестро. Остана да се проследи дали Костов ще последва съдбата на уволнения си колега...

Левски отиваше на разлика, но ЦСКА дръпна ръчната

"Левски се победи сам. Отново. Детински грешки, много брак в играта. Единственото по-различно бе, че головете паднаха през първото полувреме. На полувремето си мислех, че ЦСКА ще ги качи на разлика. Те пък дръпнаха ръчната - може би мислят за предстоящия реванш от Купата на България срещу Ботев Пловдив", заяви Бойко Димитров в студио Actualno.

Толкова ли могат "сините"?

Спортният редактор Джем Юмеров пък сподели мнение, че Левски може би толкова си може: "Ако след всеки по-голям мач заявяваме, че "сините" сами са се победили, явно това е класата на Левски... А не става въпрос за моментно състояние."

Студио Actualno - Стефан Йорданов, Бойко Димитров, Джем Юмеров

Водещият на коментарното студио Стефан Йорданов изрази мнение, че грешките на Левски не трябва да отнемат от заслугите на ЦСКА за убедителната победа. "ЦСКА си заслужи победата, въпреки грешките на Левски. Трябва да отчетем представянето на Улаус Скаршем, който е един от футболистите в най-добра форма в ЦСКА. Силен мач и за Джонатан Линсет, както и за Марселино Кареасо", каза той.

Марселино Кареасо - Х факторът за ЦСКА

Бойко Димитров пък допълни: "Марселино Кареасо според мен е един от най-добрите футболисти в България на своя пост. Наистина едно жестоко попадение за ЦСКА. Друг футболист, който беше основен в началото на сезона, сега се позагуби. Това е Тобиас Хайнц. Той започва да губи доверието на треньора, доста често остава на скамейката."

Марселино Кареасо ЦСКА

Фернандо Каранга има проблеми с главата

Спортните редактори на Actualno.com коментираха и нападателя на ЦСКА Фернандо Каранга, който продължава да върши глупости на терена и извън него. След като бе на дискотека в нощта преди мача с Арда Кърджали, Каранга си изкара и глупав жълт картон срещу Левски с жест за отрязана глава към "сините" фенове. С това той не само може да донесе солена глоба на клуба, но и си изкара наказание за ключовия реванш срещу Ботев Пловдив за Купата на България.

Белчев можеше да накаже купонджията

"Личното ми мнение за Каранга е, че Стамен Белчев можеше да го остави резерва дори като вид наказание за това, че бе на дискотека в часовете преди мача с Арда", коментира Стефан Йорданов. Бойко Димитров пък каза следното: "Не мога да разбера какъв е проблемът на Каранга. Да, безспорно е много добър футболист. Както казват на футболен жаргон, явно има проблеми с главата."

Кой ще обясни на Каранга да не реже глави и да не си вади картони?

"Дойде в ЦСКА, изигра един мач, във втория мач си изкара глупав червен картон. Губят го за един мач. След това беше контузен, след това ходи на дискотека. Сега си изкарва жълт картон в дербито с Левски - реже глави... Някой трябва да хване и да обясни на този човек: "Абе, не ги прави тия работи". Защото този отбор гони цели, ти си единствен централен нападател, а се държиш като 18-годишен", добави още той.

ОЩЕ от ВАР-ът на Actualno: ЦСКА на умряло куче нож вади, "сините" безобразно слаби!

Фернандо Каранга

Докога ЦСКА ще играе без българи?

Тема на разговора в студиото бе и отсъствието на българи в състава на ЦСКА. На скамейката на "червените" останаха Християн Петров и Станислав Шопов, които не скриха негодуванието си. Не бяха пуснати и юношите Илиан Антонов и Георги Чорбаджийски, дори и в продължението на мача, когато всичко бе решено.

"Червените" пазят юношите да не прегарят

"Стамен Белчев каза, че не иска юношите да прегарят. Но до края на сезона, или в началото на следващия сезон, аз смятам, че Стамен Белчев ще им даде шанс. Вижда се, че имат талант, имат качества. Въпросът е къде бяха тези момчета досега? Защо не попадаха в групата за ЦСКА? Ел Маестро ли не ги видя, някой друг ли взима решения за това?", коментира Джеми Юмеров.

Илиан Антонов и Георги Чорбаджийски

Не футболистите, а треньорите на ЦСКА и Левски прегарят

Оказва се обаче, че не футболистите прегарят, а треньорите. Поне това може да се заключи от поведението на бившия треньор на ЦСКА Нестор Ел Маестро в последните си дни на "Армията", а сега и от поведението на треньора на Левски Николай Костов. След Вечното дерби той се държа грубо с журналистите и отказа да отговаря на техни резонни въпроси за неговото бъдеще. Костов изпусна нервите си на няколко пъти по недопустим начин за треньор на клуб от ранга за Левски.

Николай Костов разби психиката на Пламен Андреев

"Николай Костов разби психиката на Пламен Андреев, разби и атмосферата в съблекалнята. Първо го извади в дербито с ЦСКА, за да пусне Иван Андонов, който няма нито един мач в професионалния футбол. Сега идва втория мач с ЦСКА и Костов казва: "Ние преговаряхме с Динко Хоркаш". Е, как Пламен Андреев да излезе и да играе добре?", заяви Бойко Димитров.

Пламен Андреев и Николай Костов

"Неадекватно поведение на Николай Костов преди мача с пресконференцията и изявленията за Динко Хоркаш. За мача прави промени в защита, които никой не разбра защо са. А след мача отказа да отговаря на напълно резонни журналистически въпроси, маха ръце, отправя реплики... Поведение, което между другото прилича на това на Ел Маестро. Ще видим дали Костов няма да последва неговата съдба", каза на свой ред Джем. А Бойко го допълни: "Май треньорите прегоряха, а не футболистите."

Постоянните ротации в защитата на Левски изядоха главата на Костов

"Левски чисто тактически прави грешки, особено в отбрана. Не мога да разбера какво искат да правят "сините" в защита. Постоянни ротации, не можем да разберем кои ще играят двойка централни защитници. Хосе Кордоба също страда от това, защото няма постоянен бранител до себе си. В нападение също не мога да кажа, че Левски показва кой знае какво. Грешка бе и включването на Билал Бари на мястото на Рикардиньо", коментира Стефан Йорданов, съгласявайки се с колегите си, че Николай Костов носи основната вина за слабото представяне на отбора.

Николай Костов

Това ли е таванът на Николай Костов в Левски?

На въпрос дали ще последва треньорска рокада в Левски, Бойко Димитров каза: "Това може да го каже само мажоритарният собственик Наско Сираков. Той каза: "Аз имам пълно доверие на Ники Костов". Чакаме новия договор, новия сезон, продължаваме усмихнати, гледаме напред към бъдещето. Може би на този треньор това му е максимумът и той не може да надскочи себе си. Според мен би трябвало да се потърси треньорска промяна в Левски, но не знам дали сега е най-правилният момент."

Мъри 11 мача нямаше победа, но спечели Купата за Левски

"Ще отворя една скоба - този лош и зъл Станимир Стоилов и 11-те мача без победа... ръководството на Левски постоянно ги хвърля тези обвинения в публичното пространство. Въпреки серията без победа Левски спечели Купата. В момента с този страхотен треньор Николай Костов Левски отпадна от Хебър на 1/8-финал за Купата и е пети", добави още спортният редактор на медията ни.

За "проблемите с главата" на Каранга, за разбитата психика на Пламен Андреев и докога ЦСКА ще играе без българи - гледайте в коментарното студио на Actualno:

Автор: Стефан Йорданов

ОЩЕ ОТ "ВАР-ЪТ НА ACTUALNO": В ЦСКА са го обърнали на бардак, шефовете да въведат ред

*Очаквайте рубриката "ВАР-ът на Actualno" всеки вторник от 07:00 часа в Actualno Sport.

Още интересни статии ще откриете в завладяващите спортни рубрики на Actualno.com!

---------------------------------------------------

За да не пропускате нашите спортни рубрики и останалото спортно съдържание, можете да последвате Facebook страницата "Спортни новини - Actualno.com", да поставите отметка на Actualno.com/sport в браузъра си или да го добавите на началния екран на Вашето мобилно устройство чрез бутона "Add to home screen". За други въпроси - пишете ни във Facebook или на имейл адрес editors@webground.bg

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ФУТБОЛ БГ:

Обрат за месец: ЦСКА обвърза играч с нов договор, а сега иска да го махне

Изненада: Нарочен за гонене остава в Левски?

ВАР-ът на Actualno: Разделеният отбор на народа

Венци Стефанов: По-добре късно, отколкото никога! Мечтаем за Европа (ВИДЕО)

Хосе Кордоба се е разбрал с новия си клуб, "сините" прибират солидна сума

БФС глоби Левски, ЦСКА и Локо Пловдив с 12 хиляди лева

Славия разпиля Ботев Пловдив и завърза интригата за седмото място (ВИДЕО)

Играч на Ботев Пловдив се разминал с ЦСКА

ЦСКА 1948 и Арда не се победиха в битката за бараж (ВИДЕО)

Септември София е на крачка от Първа лига (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com