Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ВАР-ът на Actualno: Възкресители от всички сдружения, обединявайте се!

28 май 2024, 07:00 часа • 5214 прочитания

"ВАР-ът на Actualno" е спортна рубрика на Actualno.com, в която чрез коментари и анализи правим по-детайлен преглед на най-наболелите теми в българския и световен футбол.

Българският гранд Левски отпразнува своята 110-годишнина на 24 май 2024-та. Честванията на "Отбора на народа" преминаха под яркия знак на разделението. Двата враждуващи лагера се събраха пред "Могилката" по различно време. Сдружение "Левски на левскарите" поднесе цветя и венци в 10:00 часа, а ръководството на клуба и футболистите участва в церемония от 11:30 часа.

Любов Омраза в Левски

Всъщност в "синия" клуб отдавна не царуват любовта и единението, а омразата и разделението. Навръх Деня на Светите братя Кирил и Методий стана ясно, че тъмните времена в Левски не приключват, а напротив. Даже голямата крачка към основната цел - финансовото стабилизиране на клуба, не попречи на пагубните процеси на поляризация в столичния колос.

ВАР-ът на Actualno

Мъри и Сдружението

От едната страна на барикадата силно грее образа на Станимир Стоилов. Настоящият старши треньор на Гьозтепе все по-свободно демонстрира близостта си до Сдружение "Левски на левскарите". Мъри дори посети новото студио на фенската организация, чиито представители се включиха в безпрецедентния протест срещу мажоритарния собственик Наско Сираков, като блокираха терена с транспарант "Сираков - вън!" и забавиха началото на двубоя с Черно море. Освен това напоследък специалистът все по-честно прави хапливи коментари по адрес на настоящото ръководство на "Герена".

Наско Сираков от другата страна на барикадата

Диаметрално разположен в т.н. "война" е именно легендарният нападател на "сините". Сираков, заедно с изпълнителния директор Даниел Боримиров и подкрепен от генералния спонсор, упорито не търси диалог с перманентно недоволната част от привържениците. Мажоритарният собственик не посмя да слезе на терена при гореспомената протестна акция, а се наложи Боримиров да разговаря със запалянковците. А историята на тази вражда помни как Илиана Раева сезира властите за смъртни заплахи от Любо Младежа и още, и още...

Наско Сираков и Станимир Стоилов

Враждуващите спасиха Левски заедно

Сякаш всички в и около Левски забравиха, че преди няколко години ЗАЕДНО възкресиха клуба. Един на практика мъртво фалирал Левски, който "оживя" заради безграничната "синя" любов. Феновете, в това число и Сдружението, Наско Сираков, генералният спонсор - всички ЗАЕДНО спасиха любимия Левски. Най-лошите дни отминаха благодарение на общите им усилия.

Левски няма да слага тире, но...

Столичани изглежда се освободиха от оковите на НАП. Дамоклевият меч Левски да сложи тире по-скоро не кореспондира с действителността. Това в никакъв случай не значи, че не дебнат опасности. Догодина отборът, с все още неизвестен треньор, няма да играе в Европа - няма да има приходи от победи в турнирите на Стария континент, нито ще се генерират печалби от продажбата на билети. По-трудно ще се продават и футболисти в чужбина, тъй като ще са лишени от най-голямата си сцена за изява. А дали изобщо има конвертируеми състезатели в настоящия състав на "сините", е въпрос, чийто отговор ще оставим на уважаемия читател.

ОЩЕ: Станислав Генчев най-накрая проговори за Левски (ВИДЕО)

Левски фенове

Рецептата за успех: Обединение

Със сигурност качеството на "Герена" е далеч от онова през 90-те години на миналия век. Сходството на новия екип за сезон 2024/25 едва ли ще придаде класата, която притежаваха легендите на Левски, които победиха Вечния враг ЦСКА с историческото 7:1 и екзекутираха Глазгоу Рейнджърс с незабравимия гол на Кайзера. Тайната на успеха по-скоро се крие в ОБЕДИНЕНИЕТО.

Всички сдружения, фракции, спонсори, ръководители, бивши, настоящия и бъдещи треньори трябва да се обединят в името на общата кауза. Да загърбят междуличностните различия, за да пребъде Левски, или да дочакат нова гибел на клуба, за да действат заедно от немай-къде - това е изборът, пред който са изправени всички, обичащи "отбора на народа".  "Възкресители от всички сдружения, обединявайте се!", за да не се превърнете в пролетариат, подвластен на култа към някоя подставена личност, защото вашето ДНК е коренно различно. В генома на левскарщината са обединението и любовта, защото, както е казал романтикът Николай Костов: "Любовта спасява всичко!".

Автор: Джем Юмеров

ОЩЕ ОТ "ВАР-ЪТ НА ACTUALNO": Разделеният отбор на народа

*Очаквайте рубриката "ВАР-ът на Actualno" всеки вторник от 07:00 часа в Actualno Sport.

Още интересни статии ще откриете в завладяващите спортни рубрики на Actualno.com!

---------------------------------------------------

За да не пропускате нашите спортни рубрики и останалото спортно съдържание, можете да последвате Facebook страницата "Спортни новини - Actualno.com", да поставите отметка на Actualno.com/sport в браузъра си или да го добавите на началния екран на Вашето мобилно устройство чрез бутона "Add to home screen". За други въпроси - пишете ни във Facebook или на имейл адрес editors@webground.bg

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес