Стилиян Петров отсече: Ако някой иска да съм в българския футбол, да гласува за Бербатов

3321
Стилиян Петров отсече: Ако някой иска да съм в българския футбол, да гласува за Бербатов
Снимка: БГНЕС

Бившият капитан на националния отбор по футбол Стилиян Петров за пореден път обяви, че няма никакво намерение да напуска екипа на кандидата за президент на БФС Димитър Бербатов. Това заяви самият той в интервю за колегите от „Дспорт“. Както е известно, в последно време доста се говори за отношенията между Петров и Бербатов, а също така много хора изразиха мнение, че именно Стенли е най-подходящ за президент на футболния съюз.

Стилиян Петров заяви, че който иска той да бъде в български футбол трябва да гласува за Димитър Бербатов. Бившият халф също така бе категоричен, че техният екип няма за самоцел да управлява БФС. Той също така коментира и предстоящия на 15 март Конгрес на централата и допълни, че сегашното ръководство ще направи всичко по силите си да остане начело на съюза.

Взаимоотношенията между Стенли и Бербатов

Димитър Бербатов Петър Величков

„Призовавам ви, моля ви спрете. Това, което Стилиян Петров и Димитър Бербатов имат като споразумение да работят за българския футбол, не означава, че Бербатов ще вземе решения без Стилиян Петров или без Мартин Петров, или без екипа. Има една хубава поговорка в България: „Ако искаш да стигнеш някъде бързо, върви сам, но ако искаш да стигнеш далеч, върви в екип“.

„Призовавам хората - ако някой иска Стилиян Петров да е в българския футбол, да гласува за Димитър Бербатов. Постоянно слушам, че някой се опитва да ни раздели, да създаде мнение в обществеността за това, че Димитър и Стилиян не са на една вълна. Това, което ние искаме да постигнем за българския футбол, е по-добро бъдеще. Не е наша самоцел да управляваме“.

ОЩЕ: ВАР-ът на Actualno: Номинирам Д.П за президент на БФС

„Логистиката тук е по-добра Димитър Бербатов да е първи, Стилиян Петров да помага. Аз съм казал на Бербатов от самото начало, че тук не е важно кой е президент - много е важно човекът, който е начело на българския футбол да е достъпен на всички хора всекидневно. Това, което аз съм обещал на Бербатов и най-вече на българския футбол, е да помагам с каквото мога“.

„Зависимостта в БФС е доста голяма“

Конгрес на БФС

„Очакваме всичко на този Конгрес. Доста хора са поели ангажимент - зависимостта в този футболен съюз в последните няколко години е доста голяма от определени хора. Ще се опитат всичко да запазят статуквото, да продължи да си оперира, да ръководи футбола, така както е ръководен в последните 20 години“.

„Така че ние очакваме всичко, но се надявам, че вече клубовете са прозрели в това къде се намира българският футбол, истинските проблеми на българския футбол. Ако сега българските клубове не са смели, след 20 години отново ще говорим за същите проблеми. За същите проблеми, които доведоха българския футбол до това състояние“, обясни Стилиян Петров.

Вчера пък един от кандидатите за президент на БФС - Георги Градев атакува остро централата и Дисциплинарната и Спортно-техническата комисия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ФУТБОЛ БГ:

Край: Гриша Ганчев се оттегли от ЦСКА

Бъдещето на Заги начело на Славия е под въпрос

Берое внесе яснота за санкцията от ФИФА, заралии вече са си платили глобата

Левски вади 100 000 евро за новия си нападател

След глупостта на Каранга: Кой ще води атаката на ЦСКА в мача на сезона?

Напрежение в съблекалнята на Левски: Играчите се обърнаха срещу Костов

ВАР-ът на Actualno: В ЦСКА и Левски май треньорите прегарят, а не играчите (ВИДЕО)

Крумовград се мъчи да задържи фаворит за заместник на Николай Костов в Левски

Наказаният Каранга опита да вдъхне кураж на ЦСКА преди реванша с Ботев за Купата (СНИМКА)

Берое разгроми изпадналия Етър и направи важна крачка към оставане в Първа лига (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол БГ