ВАР-ът на Actualno: Номинирам Д.П. за президент на БФС

9833
ВАР-ът на Actualno: Номинирам Д.П. за президент на БФС
Снимка: колаж Actualno.com

"ВАР-ът на Actualno" е спортна рубрика на Actualno.com, в която чрез коментари и анализи правим по-детайлен преглед на най-наболелите теми в българския и световен футбол.

Остават 10 дни до така любопитния извънреден изборен конгрес на България футболен съюз. Датата е 15 март. Мястото - известен столичен хотел, запомнен със слухове за машинации на Конгреса през 2018 година. Кандидатите - Димитър Бербатов, Георги Градев, Георги Захариев, Михаил Касабов, Георги Иванов - Гонзо, Манол Иванов и Петьо Костадинов. Срокът за подаване на документи изтече, но за доброто бъдеще на родния спорт е нужно изключение.

Евроатлантик, обединител и Феномен: Само той ще оправи българския футбол

Около 3 март - датата, определена за Национален празник на Република България, неминуемо в главите настъпват мисли за най-големия съвременен патриот. Непримирим евроатлантик! Фигура, която доказа, че макар и санкциониран за корупция от две страни, може да обедини два наглед диаметрално разположени субекта. Щом може да го направи в политиката, е способен да го осъществи навсякъде. Той неслучайно е наричан "Феномен" от други високоинтелектуални общественици. Все пак медиаторските му умения се доближават поне до тези на "съименника" му Роналдо Назарио с топка в крака. Точно това ни е нужно!

Делян Пеевски

Д.П. този път не е "държавно предприятие", а самият Пеевски

Да, той е Делян Славчев Пеевски! За разлика от бившия главен прокурор г-н Иван Гешев в този брой на "Вар-ът на Actualno" няма да скрия, че инициалите от заглавието на статията са именно за успешния бизнесмен. А ако приемем, че "Д.П." - то на Гешев в нашия случай е еквивалент на "държавата", то взаимодействието между българските институции и футболното ведомство е задължително за постигането на положителни резултати, макар и в скоро време да не сме ставали свидетели на подобна интеракция.

Програмата на Пеевски включва почетен председател и съпредседател

Нека не размиваме фокуса, а да представим програмата на Делян Пеевски - човека с вроден инстинкт за решаване на проблеми. В нея задължително присъстват два нови поста - почетен председател и съпредседател. Първият, както подобава, е запазен за "инструмента във властта, който разпределя порциите на фирмите в държавата". Безспорно! Не се коментира! За втората ръководна длъжност обаче изборът е богат.

Изборът е богат

Вече бяхме предложили Борислав Михайлов и Димитър Бербатов да сформират един "Неизпълком", който може да се нарича и "футболна сглобка". Не се прие. Затова на масата поставяме друга теория, доказано работеща и на практика - съпредседател. За да е успешна формулата, се нуждаем от образована и ерудирана личност, а настоящото ръководство на БФС е извор за подобни капацитети - "Примерно" - Гонзо, или винаги впечатляващия с елегантния си стил Йордан Лечков. А защо не осъществяващият прекрасна невербална комуникация с журналистите Емил Костадинов?

Мазно турско кафе, може и да не е в скута на Пеевски

Най-добре би било тримата, а и всички кандидати за Изпълкома, да минат през кастинг, в който да ги оценява г-н Пеевски. Може и да не седят в скута му (вече има кой), но мазното турско кафе е задължително - за да им тече по-гладко мисълта. За разлика от други дейности на Съюза, тази поне ще е прозрачна, защото Делян Пеевски обича да говори често пред медиите.

Бистришките тигри ще номинират Д.П.!

Преди да премина към най-съществения казус, трябва да отбележа, че колкото и да ми се иска, колкото и да вярвам в силата, уменията и знанията на Делян Пеевски, нямам правото лично да го номинирам. По непотвърдена медийна информация от Витоша Бистрица ще се осмелят да предприемат тази толкова нужна стъпка в името на доброто бъдеще на българския футбол. Браво, "бистришки тигри"!

От Преслава към ...

Сега, най-притеснителният проблем. Ще спрем да "целуваме до синьо като за финал", но "няма да оставим" идеята Феномена да поеме управлението на родната централа. Всичко ще е "Пей сърце", а накрая ще направят "Филм за нас" - за държавата на абсурдите, в която развитието на спорта е логично следствие от нивото на политическата класа... 

Автор: Джем Юмеров

ОЩЕ ОТ "ВАР-ЪТ НА ACTUALNO": Кога ЦСКА ще си признае грешката "Ел Маестро"?

*Очаквайте рубриката "ВАР-ът на Actualno" всеки вторник от 07:00 часа в Actualno Sport.

Още интересни статии ще откриете в завладяващите спортни рубрики на Actualno.com!

---------------------------------------------------

За да не пропускате нашите спортни рубрики и останалото спортно съдържание, можете да последвате Facebook страницата "Спортни новини - Actualno.com", да поставите отметка на Actualno.com/sport в браузъра си или да го добавите на началния екран на Вашето мобилно устройство чрез бутона "Add to home screen". За други въпроси - пишете ни във Facebook или на имейл адрес editors@webground.bg

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ФУТБОЛ БГ:

Заради „бой със сопи и тояги“: Вили Вуцов отнесе солена глоба от БФС

„Левски на левскарите“ с отворено писмо до Гонзо и шефа на ПФЛ

Емблематичен български тим изпадна от професионалния футбол и остана без собственик

Сираков се отметна: Николай Костов си тръгва от Левски

Крушарски не би отказал помощ от Гриша Ганчев за Локомотив Пловдив

Георги Градев: Шефът на УЕФА още преди 3 години е посъветвал Боби Михайлов да си подаде оставката

Наско Сираков и Николай Костов - на четири очи за бъдещето на Левски

Мъри и Гьозтепе набелязаха халф на Левски

Шеф в ЦСКА за бивш нападател на тима: Темпото му беше „майка бута количка в парка“

Пресконференцията за бъдещето на ЦСКА - много въпроси и малко отговори

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол БГ