Третият поход на Лудогорец към голямата сцена започва днес

10717
Третият поход на Лудогорец към голямата сцена започва днес
Снимка: БГНЕС

Четири месеца след, края на шеметното си представяне в Лига Европа Лудогорец ще направи трети опит да стигне до групите на Шампионската лига, пише "Тема Спорт". Първите два бяха неуспешни. През лятото на 2012 година Динамо Загреб отстрани разградчани с победен гол в последната минута на реванша в Хърватска. През миналата година пък Базел елиминира с лекота българския шампион след победи и в двете срещи в плейофите. Сега зелените стартират похода си към групите на ШЛ срещу непретенциозния люксембургски Дюделанж. Това ще е и най-слабият съперник с който Лудогорец се е срещал в евротурнирите. Разградчани ще опитат да се възползват от разликата в класите и да постигнат най-убедителната си победа на международната клубна сцена. До момента най-изразителният им успех бе фиксиран в мача реванш срещу Слован Братислава, спечелен с 3:0.

Достигането до 1/8-финал в Лига Европа през миналата кампания е повод за сериозно самочувствие и големи очаквания. Лудогорец изглежда по-подготвен отвсякога, за да направи крачката, за която мечтае от лятото на 2012 година. Най-добрите футболисти останаха в отбора, треньорът си е същият, парите ги има в изобилие, а амбициите са огромни. Първото, препятствие изглежда леко, но в същото време няма и място за подценяване, тъй като Дюделанж наскоро приземи високо летящия тим на Ред Бул Залцбург.

Пълен стадион подкрепя Лудогорец срещу Дюделанж

Около 3000 билета, или половината стадион, продаде до вчера Лудогорец. Днес е първият мач на разградчани срещу Дюделанж от втория предв...

Досега шампионите никога не са били убедителни в първия си мач в Европа. През 2012-а тимът стартира с равенство срещу Динамо Загреб (1:1) в Разград, а 12 месеца по-късно падна в Братислава с гол в последната минута. Така след равенство и загуба на старта в предходните си две кампании сега по всичко личи, че ще дойде ред на победата. Поне съперникът е такъв, че предразполага за мощно начало.

Макар и в ролята на аутсайдер обаче шампионът на Люксембург не е толкова слаб съперник. Затова говори и фактът, че преди два сезона точно този тим хвърли бомбата и отстрани Ред Бул Залцбург. В контролите си през юли Дюделанж също предупреди Лудогорец, печелейки срещу два белгийски тима - 1:0 срещу втородивизион-ния Виртон и 4:3 над елитния Шарльороа.

През лятото разградчани действаха премерено на трансферния пазар и се подсилиха качествено на два поста -левия фланг на отбраната и средата на терена. Браян Ангуло и Анисе определено са сериозни попълнения, които не само ще увеличат конкуренцията, но и ще повишат класата на отбора. И двамата пристигат със статут на титуляри от предишните си тимове, а за привличането им бяха или ще бъдат платени изключително големи за родните футболни стандарти пари. Мадагаскарецът дойде от Ботев, за да вдигне нивото в центъра на терена, където са Дяков, Еспиньо и Златински, а колумбиецът, за да измести Минев от титулярите. Левият бек от Гранада Ангуло обаче пропусна цялата подготовка и затова остана без картотека за първите мачове в Европа. Така Стойчо Стоев ще разчита отново на 33-годишния Йордан Минев в тази зона. Поне за мачовете с Дюделанж.

Най-големият проблем пред треньорския щаб остана липсата на достатъчно варианти за върха на атаката. Роман Безяк е без алтернатива поне за първите два мача със съперника от Люксембург заради наказанието на Жуниор Кишада. Предвид спорната форма на словенеца нещата не изглеждат добре. Възможно е на върха в един или друг момент да бъде и Абел Анисе, като подобен вариант бе отработван в две от контролите.

Ще подходим сериозно към Дюделанж, обеща Стойчо Стоев:

"Подхождаме сериозно към всеки противник. В никакъв случай няма да подценим Дюделанж", обеща треньорът на Лудогорец Стойчо Стоев на пре...

В реда на очакваното е Лудогорец да стартира с две победи тазгодишното си участие на европейската сцена, чрез което да набере допълнително самочувствие за евентуалните доста по-тежки съперници, които чакат в следващия кръг от надпреварата. Да видим...

Вероятните състави на двамата треньори:

Лудогорец: Вл. Стоянов, Кейсара, Барт, Моци, Й. Минев, Дяков, Ешпиньо, Абало, Марселиньо, Мисиджан, Безяк

Дюделанж: Клепкенс, Ней, Малгет, Зехдане, Мастарнджело, Сила, Бензуен, Маседо, Салем, Карапетян, Бенажиба

Стана ясен съдията на Дюделанж - Лудогорец

Словашка съдийска бригада, начело с Рихард Труц ще ръководи първия мач от втория предварителен кръг на турнира Шампионска лига между Лу...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол БГ