Пръц-прахът на доктор Проктор

21029
Пръц-прахът на доктор Проктор

На Лисе й е втръснало от мъченията, на които я подлагат подлите и ужасно глупави близнаци Трюлс и Трюм Тране. И когато на улицата й се нанася ново семейство, тя е повече от развълнувана. Малкият Бюле не отговаря съвсем на очакванията й – той е ярко червенокос и свири на тромпет с дълбок ентусиазъм, освен това е направо невероятно дребен. Но скоро Лисе открива, че мъничкия му размер компенсират неговата ярка индивидуалност и нетърпелив поглед към света.      

Доктор Проктор е застаряващ, малко луд изобретател, който цял живот очаква големия си пробив. И изглежда голямата му мечта има шанс да се сбъдне – той се запознава със съседчетата си Лисе и миниатюрния Бюле и тримата на момента формират велик екип. Тяхното откритие е най-силният пръц-прах в света, толкова силен, че може да запрати човек в Космоса без ракета – пред  тях се разкриват перспективите на пръцконавтиката. Но безжалостните близнаци Тране, заедно с баща си, имат план да откраднат пръц-праха и предизвикват истинска суматоха. Събитията, които последват, излизат извън границите на въображението и включват диво преследване в канализацията на Осло, бягство от затвора, анаконда на свобода и намесата на НАСА.

"Даровита" на Кристин Кашор

 „Даровита“ е дебютният роман на младата Кристин Кашор, който вече е преведен на над 30 езика. При излизането си през ...

Ю Несбьо ни предоставя една изключително луда история на бързи обороти, изпълнена със странности и определено необичайни обрати, а героите са мили и запомнящи се. И едно е сигурно – ще ви заболи коремът от смях!

Ю Несбьо постига несравними успехи в родната си Норвегия, а и в цял свят, благодарение на своите приветствани от читатели и критици криминални романи за детектив Хари Хуле. Книгите му са преведени на над 40 езика, награждавани са с куп отличия и всяко следващо заглавие предизвиква все по-голям интерес. Мартин Скорсезе ще работи по поредната екранизация на негова книга, предстои реализация и на два сериала. Накратко казано – Несбьо е с ранга на рок-звезда в писателския свят.

Несбьо е ангажиран и с каузата на книгата – основава фондация „Хари Хуле”, чиято цел е финансиране на проекти за стимулиране на четенето и най-вече подпомагане на образователни програми за деца в третия свят. Всички приходи от хитовото му заглавие „Ловци на глави”, например, включително и от филма по него, са предоставени на фондацията.

Сред пороя от ангажименти той решава да пише и за деца, като сравняват стила му с този на великия Роалд Дал: „В продължение на години се заигравах с идеята за детска книга. Всичко започна, когато дъщеря ми, както обикновено, ме помоли да й измисля история, докато вечеряме. И така измислих Бюле – миниатюрно червенокосо момче на десет години с бакенбарди като на Елвис и речника на търговец на стари коли; неговата съседка и най-добра приятелка Лисе; двамата дебели, неприятни близнаци с каращия им „Хамър” баща; и един напълно естествено ексцентричен професор, който, без да иска изобретява, най-мощния пръц-прах на света.”

Конрад или Детето от консервената кутия

Един ден госпожа Берти Бартолоти, жена в най-добрата възраст без какъвто и да било опит в отглеждането на деца, получава необикновена п...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Книги