Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Цветанов уволни зам.-шефа на полицията в Монтана

16 януари 2013, 14:01 часа • 8460 прочитания

Със заповед на МВР шефа Цветан Цветанов дисциплинарно е уволнен комисар Кирил Георгиев, заместник-директор на областната дирекция на полицията в Монтана, съобщи КРОСС. Официалният мотив за отстраняването му е „неизпълнение на служебните задължения”.

Георгиев е полицай от 20 години. Преди да заеме поста си през 2010 година, Георгиев бе шеф на криминалната полиция в дирекцията.

През 2011 година той бе награден с почетна значка на МВР за постигнати успехи в работата.

Вчера стана ясно, че е освободен началникът на КАТ във Варна Валери Борисов. Според източник на БГНЕС в КАТ министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов е освободил от длъжност Валери Борисов заради злоупотреба по служба. Отпреди час и половина Борисов е издал всичко, свързано със служебните му задължения, и си е заминал, предаде кореспондентът на БГНЕС в морския град.

Срещу началника на КАТ-Варна Валери Борисов е образувано следствено дело и дисциплинарно производство за злоупотреба по служба. Касае се за зареждане на гориво на личния му автомобил със служебната карта на МВР.

Валери Борисов е заснет със служебното "Порше" на КАТ в почивни дни да се разхожда до къщата си в село Климентово. Има видеозапис в следствието, който към момента не може да бъде оповестен публично.

Редактор: Е. Гигова

Валентин Стоев
Валентин Стоев Отговорен редактор
Новините днес