Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

До обяд ще е слънчево, после ще превали

20 април 2013, 09:02 часа • 4899 прочитания

Днес преди обяд над по-голямата част от страната ще има разкъсана облачност, намаляваща на места до слънчево време. Значителна ще е облачността, главно над Горнотракийската низина.Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), съобщи за Агенция „Фокус” дежурният синоптик Красимир Стоев.

След обяд облачността отново ще се увеличи и вплътни и на отделни места ще превали слаб дъжд. В източните райони ще духа слаб север-североизточен вятър. Максимални температури - между 15° и 20°, в София - около 15°. Над Черноморието облачността ще бъде разкъсана, над южното крайбрежие и в следобедните часове предимно значителна.

Ще духа слаб север-североизточен вятър. Максимални температури - между 12° и 15°. Температурата на морската вода е 10°-11°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините облачността ще бъде предимно значителна, с временни разкъсвания и намаления, главно в часовете преди обяд. След обяд на отделни места ще превали съвсем слабо. Ще духа предимно умерен североизточен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра - около 8°, на 2000 метра - около 2°.

Атмосферното налягане е малко по-високо от средното за април - няма да се променя съществено.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес