Измамник взе 15 хил. лв. от възрастна жена

6272
Измамник взе 15 хил. лв. от възрастна жена

68-годишна жена даде 15 000 лева на телефонен измамник в Луковит, съобщиха от Областната дирекция на МВР-Ловеч. В 14.10 часа вчера в Районно управление „Полиция”-Луковит е получен сигнал от 68-годишната Я. А. от Луковит, че около 11.30 часа на стационарния телефон в дома й се е обадило лице, представящо се за следовател от гр. София.

Мъжът е заявил, че зет й в София блъска с личния си автомобил на пешеходна пътека дете от ромски произход, а дъщеря й е получила счупване на десен крак на две места и трябва да събере сумата от 29 000 лв., за да освободят зет й. След като казала точния си адрес, Я. А. се уговорила да предаде парите на лице, което следователят щял да изпрати.

Жената събрала сумата от 15 000 лв. и след проведен разговор по телефона, излязла от къщи и отишла на уговореното място, където предала парите на непознат за нея мъж, висок около 180 -185 см., облечен с анцунг и нахлупена шапка на главата. Мъжът взел парите и тръгвайки пеша й казал, че зет й ще бъде освободен след един час.

След като се прибрала вкъщи Я. А. звъннала по мобилния телефон и след разговор със дъщеря си разбрала, че е била измамена. След това жената звъннала в Районно управление „Полиция”-Луковит. Заведен е заявителски материал.

Редактор: Е. Гигова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com