Масови провеки за неправилно паркиране в София

7286
Масови провеки за неправилно паркиране в София

В София започва масирана акция за проверка и вдигане на неправилно паркирани автомобили. Логично операцията е кръстена "Акция паяк".

Основните цели на проверката са били кварталите "Младост", "Люлин" и "Лозенец". И трите квартала са извън зоните за платено почасово паркиране.

През април плащаме за паркинг в центъра на автомат

През април в центъра на София ще заработят три автомата, които ще позволят паркиралите колите си да заплащат престоя си, като си купят ...

Паркоместата вече не стигат и извън центъра, затова най-често хората рискуват да спрат на забраненото - тротоарите. Акцията на софийския паяк превърна някои от живущите в зорки стражи, предаде БНТ. Техните коментари най-често бяха, че общинарите се чудят какво да измислят и как да смъкнат повече пари от обикновените хора.

Съвсем реално се наказват ежедневно коли, спрели върху тротоарите или пък отляво на еднопосочна улица. Но съвсем реален е и фактът, че с една допълнителна табела по преценка на Общината в платените зони за паркиране можеш да спираш и отляво, и отдясно, и върху тротоарите пак на еднопосочна улица. Стига да си платиш.

Такъв пример е уличката "Сирак Скитник", която е наполовина в зелена зона, а другата и половина е свободна за паркиране. Според живеещи на нея това е направено, защото там е жилището на син на известен политик.

От общината отговориха, че решението е взето преди 8 години и не знаят мотивите на тогавашните общински съветници.

Дебнат за неправилно паркиране

Съвместна акция срещу неправилното паркиране в София започват КАТ и служителите на инспектората при Столична община.Съвместните екипи щ...

Редактор: Ивайло Петров

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com