НС не иска да възстановява гражданство на хора от небългарски произход

9823
НС не иска да възстановява гражданство на хора от небългарски произход

"Не" - така Народното събрание гласува на първо четене законопроекта за изменение и допълнение на Закона за българското гражданство.

Предложението за промените беше внесено от ДПС, като тези промени предвиждат възстановяване на българското гражданство за хора от небългарски произход, които са го изгубили при изселване на родителите им.

Българската ДНК е на 7800 години

Носим ДНК на 7800 години. Това показва последното проучване на Националната генетична лаборатория. Българинът бил смесица от местно нас...

„За”, промените гласуваха 28 народни представители, „против” – 51, 40 дадоха вот „въздържал се”.

При обсъжданията на законопроекта председателят на ПГ на партия „Атака” Волен Сидеров попита ДПС - дали са част от българската народност.

„ДПС се приема като партия, която не защитава българските интереси. Изселниците, които искате да направите български граждани, ще бъдат ли лоялни към българските национални интереси? Не, те ще бъдат избиратели, които нямат нищо общо с България. Те ще бъдат използвани за избиратели, които да дават още гласове. За тях се бори и управляващата партия ГЕРБ”, коментира Сидеров, цитиран от Агенция "Фокус".

„През периода 1941 - 1944 г. български граждани са били жителите на т.нар. Беломорска Тракия и Македония, на цяла Македония, Западните покрайнини и тези хора са имали българско гражданство. Сега бихме могли да ги приемем за български граждани според вашето предложение. Съгласни ли сте с това, за да докажете, че сте българска партия, която защитава българските национални интереси? Иначе остава съмнението, че работите за турските интереси и Турция има изгода”, каза още Волен Сидеров.

Президентът каза "не" на купуването на българско гражданство

Президентът Росен Плевнелиев наложи вето на Закона за насърчаване на инвестициите, съобщи председателят на Народното събрание Цецка Ц...

Заместник-председателят на ПГ на ДПС Лютви Местан заяви, че е етнически турчин, български гражданин, който не се е уморил да води политика да бъде припознат като равноправна и неразделна част от българския народ. „Никой от нас не носи комплекс в себе си да докаже лоялност. Това е доказано и предоказано. Ако всяка българска партия имаше приноси за българския преход, каквито има ДПС, днес България щеше да бъде на съвсем друго ниво в своето социално и икономическо развитие”, каза още Местан.

Редактор: Ивайло Петров

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com