Решават за Гугушева на 17 декември (видео)

13367
Решават за Гугушева на 17 декември (видео)

В понеделник - 17 декември, ще стане ясно дали Етичната комисия към Висшия съдебен съвет (ВСС) ще предложи да се образува дисциплинарно производство срещу Галя Гугушева. Това стана ясно от думите на председателят на комисията към ВСС Ясен Тодоров.

Нито едно от лицата, подали сигнали срещу Гугушева, не се яви на изслушването. "Никой не се яви срещу мен, очи в очи да застане срещу мен и да каже претенциите си по отношение на мен". Това бе единственото, което каза самата Галя Гугушева след близо 3-часовото й изслушване пред Етичната комисия на ВСС.

Бившият вече кандидат за конституционен съдия Галя Гугушева беше повикана в комисията във връзка със сигналите за имотното й състояние. На същото заседание бе поканен и адвокат Петър Ванев, който изпрати сигнал за съмнения в пране на пари, извършено от семейство Гугушеви. Тя е отговаряла обаче на всички въпроси поставени в този сигнал.

Преди началото на изслушването Гугушева заяви, че няма нищо в живота й, което да я притеснява. Освен Етичната комисия към ВСС, проверки срещу Гугушева започнаха Националната агенция за приходите и Инспекторатът на Върховната касационна прокуратура

"Няма нищо в моя живот, което да ме притеснява". Това каза Галя Гугушева преди изслушването й пред Етичната комисия във Висшия съдебен съвет, съобщи БГНЕС.

Бившият вече кандидат за съдия в Конституционния съд пристигна в сградата на ВСС придружавана от сина си Стефан Гугушев. Тя каза, че ще говори след като приключи проверката на съвета, която тя самата поиска в края на миналата седмица във връзка със сигналите за имотното й състояние.

Манолова: ГЕРБ хвърлиха КС в пръстта, омаскариха го

Управляващите искат да издигат в КС само удобни, послушни хора заради идеята на ГЕРБ да контролира всички власти в държавата, заяви по ...

Редактор: Е. Гигова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com