Една трета от колите на Tesla са китайско производство

2518
Една трета от колите на Tesla са китайско производство
Снимка: iStock

След множество трудности, с които Tesla се сблъска от началото на тази година, компанията достигна производството на над 3 млн. автомобила, споделя в Twitter главният изпълнителен директор Илон Мъск. Фабриката в Шанхай пък е виновникът за производството на 1 млн. от тях.

„Поздравления "Гига Шанхай" за направата на милионния ви автомобил! Сега Tesla вече е произвела над 3 млн.“, споделя Мъск в поста.

Илон Мъск продаде акции на Tesla на стойност 6.9 млрд. долара

Главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск продаде 7.92 млн. акции на компанията на обща стойност 6.88 млрд. долара, става ясно ...

Съобщението на Илон Мъск идва след месеци на ограничителни COVID мерки в Китай, които нанесоха щети върху производството на компанията, тъй като шанхайската фабрика произвежда значителен дял от електромобилите на Tesla. Фабриката отваря през 2019 г. и е реципиент на множество инвестиции, предава CNBC.

Локацията на завода е именно в страната, която е и най-голям пазар на електромобили в света. През 2021 г. в Китай са продадени повече електрически превозни средства (3.3 млн.), отколкото в целия свят през 2020 г. (около 3 млн.), става ясно от доклад на Международната агенция по енергетика.

 

Tesla продаде биткойн за близо 1 млрд. долара

Миналата година Tesla инвестира 1.5 млрд. долара в покупката на биткойн под претекст, че криптовалутите имат огромен потенциал на пазар...

Съобщението за общия брой произведени автомобили на Tesla от неделя идва след новините за увеличението на продажбите през последните тримесечия. През юли Tesla съобщи за продажбата на 254 695 превозни средства в рамките на второто тримесечие, което представлява годишен ръст от 26.5%.

Въпреки това продажбите на компанията са съществено по-малко спрямо другите автомобилни гиганти. Например, Toyota е произвела над 10 млн. превозни средства през 2021 година. От Tesla обаче споделиха по-рано тази година, че планират да увеличат годишните продажби с 50%.

Освен в Шанхай, компанията на Мъск има производствени фабрики във Фримонт в Калифорния, Остин в Тексас, и близо до Берлин. Мъск съобщи през юли , че фабриката във Фримонт, която е и първата на компанията, вече е произвела 2 млн. електромобила.

През юни Мъск съобщи, че иска да възобнови производството в завода в Шанхай и сподели, че фабриките на Tesla в Берлин и Остин са губещи „милиарди долари“ поради проблеми с веригата на доставки и производството.

Акциите на Tesla са паднали с около 25% от началото на годината, след като инвеститорите преразгледаха вложенията си в бързо развиващи се компании в условията на инфлация и макроикономически сътресения.

Бизнесът с рециклиране на батерии може да е новата златна мина за инвеститорите

Проблемите с недостига на суровини и сътресенията във веригите за доставки на пазара на електромобили накараха производители и автомоби...

Мъск продаде над 7 млн. акции на Tesla миналата седмица на стойност около 6.88 млрд. долара. Като причина за това свое решение милиардерът посочва стремежа да избегне разпродажба на акции в последния момент, в случай че бъде принуден да финализира понастоящем прекратената сделка за закупуване на Twitter на стойност 44 млрд. долара.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от МЕЖДУНАРОДНИ:

Китaйcĸитe ĸoмпaнии нaмaлиxa драстично дocтaвĸите нa мaшини и oбopyдвaнe зa Pycия

Цените на петрола поддържат курса заради опасенията за търсенето в САЩ

Еврото с нов завой спрямо долара

Законодателите на ЕС одобриха таван от 10 000 евро за плащане в брой

Къде са санкциите? Приходите на Русия от петрол и газ през април ще се удвоят

"Бундесбанк": Германия започва да излиза от кризата

Руски съд разпореди изземане на активи на JPMorgan Chase

В Русия продадоха активите на Hugo Boss

След обрата: Цените на петрола поддържат курса заради американските запаси

Еврото все по-уверено променя посоката

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com