Астронавтите от "Crew Dragon“ се готвят за полет обратно към земята

2773
Астронавтите от "Crew Dragon“ се готвят за полет обратно към земята
Снимка: Getty Images/Guliver

Американските астронавти Дъглас Хърли и Робърт Бенкен, подготвящи се да се върнат на Земята на космическия кораб "Дракон", проведоха церемония за сбогуване с екипажа на Международната космическа станция (МКС), информира ТАСС. „Малко съжаляваме, че ги напускаме, но сме окуражени от това, какво означава международната космическа програма да може да изпраща и връща хора от МКС с помощта на "Crew Dragon“, каза астронавтът на НАСА Крис Касиди, който пристигна с руските космонавти Анатолий Иванишин и Иван Вагнер на МКС на 9 април, като член на екипажа на космическия кораб "Союз МС-16".

Касиди предаде американското знаме, което беше на борда на МКС повече от 9 години от края на програмата за космически совалки, на командира на "Crew Dragon" Хърли. "Трудно е да се опише с думи какво означаваше да бъдем част от тази експедиция", отбеляза Хърли, подчертавайки, че астронавтите успяха да извършат 4 космически пътеки за два месеца на МКС. „Работихме като истински екип от 5-ма души“, добави той. На свой ред, Бенкен благодари на руските космонавти за сътрудничеството и за "огромното количество екипна работа". "Два месеца излетяха много бързо", сбогува се Иванишин. "Не се съмняваме, че завръщането Ви на нашата планета ще бъде толкова успешно, колкото стартирането на МКС. Желаем Ви успех по пътя към дома, господа", каза той. И добави „Кажете "здравей" на земляните“.

Русия изстреля нов транспортен кораб към Международната космическа станция

Първият модернизиран транспортен кораб от новата руска серия "Прогрес МС“ беше изстрелян с ракетата-носител "Съюз" от космодрума ...

Crew Dragon с астронавти Hurley и Behnken ще се откачат от МКС в 19:34 ч. днес (01.08.20 г.) и се очаква да се приземят край бреговете на Флорида в 14:42 ч. утре (02.08.20 г.). Корабът ще се отключи автоматично, а точката за кацане ще зависи от метеорологичните условия. След като астронавтите бъдат евакуирани от кораба те ще се подложат на медицински преглед. Очаква се да се завърнат във Флорида 4 часа след кацането. Изстрелването на "Crew Dragon" отбелязва първия полет от 9 години от САЩ на американски космически кораб. НАСА прекрати пилотираните полети през 2011 г. след приключване на програмата за повторно каране на превозни средства. От тогава астронавтите са летели на МКС от руския Союз. Първоначално се спекулираше, че американските търговски кораби ще започнат полети с пилотиран персонал през 2017 г.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КОСМОС:

Недалеч от Земята е открита черна дупка с рекордна маса в нашата Галактика

Учени разкриха тайната на "сърцето" на Плутон

Големият взрив е мит. Вселената няма нито начало, нито край – според противоречива теория

Магнитни бури за седмицата 15-21 април 2024 година: Прогноза от САЩ (ГРАФИКА)

Космическите сили на САЩ планират да проведат първите военни учения в орбита

Силна магнитна буря в близките дни - в кой ден ще се случи?

Руската космическа ракета „Ангара-А5“ излетя успешно след два отменени опита (ВИДЕО)

Търсят ги в ЦЕРН: НЛО дошли на Земята през други измерения, твърди учен от Харвард

Луната буквално се е обърнала отвътре

Ускореното разширяване на Вселената "се забавя в последно време"

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com