6-годишната Елена има леко подобрение, но още е в критично състояние

7823
6-годишната Елена има леко подобрение, но още е в критично състояние

Пострадалата при катастрофата на бул. „Цариградско шосе” в София шестгодишна Елена остава в критично състояние, но има леко подобрение. Това съобщи за Агенция „Фокус” директорът на МБАЛ-„Света Анна” д-р Димитър Димитров.

Детето е изкарало по-спокойно нощта. След приключилата сутрешна визитация и медицински консилиум е установено леко подобрение, въпреки че детето остава в критично състояние. Намаляло е и кървенето. Момичето е стабилно хемодинамично, което е много важно.

Без сертификат за таксиметров шофьор хванат с алкохол

Всеки таксиметров щофьор, който бъде хванат с алкохол, няма да има право да получ сертификат. Това предложение ще направи министърът на...

Продължават активните реанимационни действия – кръвопреливания, фактори на съсирване на кръвта и т.н., каза д-р Димитров. Майката е в стабилно състояние. Вчера следобед й е направена една миниинвазивна операция. Във връзка със счупения таз, травмите и кръвоизливите се е получило усложнение, което е било очаквано от лекарите и за жалост не е могло да се премине без него – запушване на дълбоки централни венозни пътища. Монтиран е специален стенд с чадърче, започната е антикоагулационна терапия, за да може стендът с чадърчето да предпазва кръвта да тръгне нагоре към сърце или бял дроб. Жената е изкарала е нощта спокойно и е в съзнание.

Снимка: Архив

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com