Шофьорът, убил жена и ранил 11 души: Страшно много съжалявам, още съм в шок

4644
Шофьорът, убил жена и ранил 11 души: Страшно много съжалявам, още съм в шок

Искам да кажа, че страшно много съжалявам и още съм в шок от случилото се. Това е. Това каза шофьорът Михаил Куртев, обвиняем за тежката катастрофа на бул. "Цариградско шосе", при която една жена загина, а други 11 души бяха ранени, предаде Агенция “Фокус”.

Съдия Мими Петрова представи в съдебната зала случая. Куртев не отговори на въпрос на съдията - защо е карал след употреба на алкохол и то - такси. Обвиняемият не каза нищо и когато съдия Петрова каза в залата, че неговото дете е на годините на шестгодишното дете, което пострада при катастрофата, и остава в критично състояние.

6-годишната Елена има леко подобрение, но още е в критично състояние

Пострадалата при катастрофата на бул. „Цариградско шосе” в София шестгодишна Елена остава в критично състояние, но има леко...

Куртев призна, че е пил мента с приятели в 18,30 часа в деня на катастрофата.

Защитата на обвиняемия поиска по-лека мярка за неотклонение. Адвокатът на Михаил Куртев призова съдията по делото Мими Петрова да има предвид това, че произшествието е предизвикано по непредпазливост. Защитата на обвиняемия изтъкна, че Куртев е неосъждан, гледа болен баща, има непълнолетно дете и е добър шофьор. Няма мярка за неотклонение, която да наложите, и да върнете последствията от случая, това каза адвокатът на съдията.

На въпрос - дали има нещо да каже, обвиняемият Куртев заяви - просто по-лека мярка.

Съдът остави в ареста шофьора Михаил Куртев. Съдът постанови задържане под стража. Куртев има право да обжалва до четвъртък. Преди това съдия Мими Петрова посочи нарушенията на шофьора Михаил Куртев за инцидента на бул. "Цариградско шосе". Съдът изтъкна, че обвиняемият дори не е сигнализирал на останалите участници в движението в момента, в който е видял, че губи контрол над автомобила. Това показва една крайна безотговорност на гражданина, това каза адвокат Петров. Софийски градски съд заяви, че няма данни за опасност от укриване на обвиняемия, има опасност от извършване на друго престъпление.

Свидетел на катастрофата на Цариградско звънял 2 пъти на Бърза помощ

"Забелязах, че таксито се движи с много по-висока скорост от всички коли. Това ми направи впечатление и после стана инцидентът. Видях в...

Снимка: БТВ

Очаквайте продължение.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com