Ужасът във Варна

20724
Ужасът във Варна
Снимка: БГНЕС

Два тежки инцидента станаха във Варна за едно денонощие. Изчезналата 24-годишна Хюлия Назим Маджар, студентка от Варненския свободен университет, бе открита убита на 4 януари. Официалното съобщение за смъртта й бе разпространено в понеделник, 6 януари.

На 6 януари следобед, отново във Варна бяха застреляни млади мъж и жена. По-късно бе открит мъж, прострелян в главата, извършителят на убийството. От полицията съобщиха, че към 14.37 часа в ОД МВР-Варна е подаден сигнал за стрелба в района на междублоково пространство на бул. „Вл. Варненчик“. Веднага са изпратени полицейски и медицински екипи. На място, в лек автомобил, са намерени телата на мъж и жена, с прострелни рани. Установена е самоличността им – жената е на 33 години, а мъжът на 39 години.

МВР арестува заподозрян за убийството на Хюлия Маджар

Вече има арестуван по случая с убийството на 24-годишната студентка Хюлия Маджар. Задържаният се казва Иван Костадинов, предаде БГНЕС. ...

Извършен е оглед, образувано е досъдебно производство. Към 15.50 часа, чрез спешния телефон е подаден сигнал и изпратен втори полицейски екип и линейка на адрес на ул. „Крепостна“. В изоставена сграда е намерен в безпомощно състояние 39-годишен мъж с огнестрелна рана в дясното слепоочие. По първоначални данни мъжът се е опитал да се самоубие, откаран е в тежко състояние в болница.
До момента е установено, че мъжът и 33-годишната жена са живеели от години на съпружески начала. Назначена е балистична експертиза за установяване на оръжието, разпитват се очевидци. Продължават процесуално-следствените действия по разследването под наблюдението на Окръжна прокуратура – Варна.
Полицията отцепи района на убийството. Разпитвани бяха очевидци на мястото на стрелбата във Варна. Лекият автомобил, в който са били открити убитите, е Рено, колата остана на мястото на инцидента, на паркинг между бл. 41 и бл. 42 на бул. "Владислав Варненчик".

Очевидец на стрелбата, който е бил на терасата, когато се е случила, е разказал, че стрелецът е бил на видима възраст 35 - 40-годишен мъж. Стрелял е около 6 - 7 пъти и спокойно е напуснал местопроизшествието. Бил е нисък, с тъмни дрехи, тъмни очила, разказаха очевидци. Около 17.00 часа тялото на убитата жена бе откарано от мястото на стрелбата с трупна линейка, и вероятно закарано в Съдебна медицина, където ще продължи работата на разследващите. Видимо простреляната е млада жена. Тялото на мъжа бе вдигнато от мястото на стрелбата час по-късно, към 18.00 часа.

Това е втори тежък инцидент за последните 24 часа във Варна.

В понеделник сутрин беше разпространена официална информация от Окръжна прокуратура - Варна, че е открито тялото на 24-годишната Хюлия Назим Маджар. В близост до четвъртокласен път между с. Езерово и Главен път І-4 е открит труп на лице от женски пол и е установено, че починалата е Хюлия Назим Маджар от с. Белоградец, на 24 години. Незабавно са предприети оперативно-следствени действия и е извършен оглед на местопроизшествие от служители на ОД на МВР-Варна. Започнато е досъдебно производство за установяване на причините и обстоятелствата, при които е настъпила смъртта.

Прострелян мъж е намерен недалеч от мястото на двойното убийство във Варна

След потресаващото двойно убийство в центъра на Варна от Центъра за спешна медицинска помощ в морската ни столица съобщиха, че е намере...

Според заключението на назначената съдебно-медицинска експертиза - аутопсия на трупа, смъртта е настъпила вследствие на нанесени множество удари с тежък предмет с тъп ръб в областта на главата и последвала силна кръвозагуба. Извършват се активни действия по разследването, което се осъществява под наблюдението на Окръжна прокуратура - Варна. От БНР съобщиха, че арестуван Иван Костадинов, който бе издирван за убийството на жената, но официално потвърждение на тази информация няма.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com