"Исмаил" за смисъла на света и човешката съдба

15011
"Исмаил" за смисъла на света и човешката съдба

Дениъл Куин грабва вниманието с необичаен събеседник, който става мъдър спътник на читателя в едно приключение на ума и духа. Магията ни завладява с всяка прелистена страница и – както пише „Вашингтон поуст“ – искаме Исмаил да ни научи как да спасим планетата от себе си и как да спасим самите себе си. С други думи, искаме да променим живота си. Това е книга за смисъла на света, за божествения замисъл за света и за човешката съдба.

С високомерната си претенция да бъде абсолютен господар и покорител човекът забравя, че не е сам на тази земя, а е част от общността на живота. Егоистично и безогледно, той разрушава природата, убива земята, без да си дава сметка,

По стъпките на г-ца Марпъл и Еркюл Поаро

Излизат две нови книги от класическата криминална поредица за г-ца Марпъл и Еркюл Поаро на Агата Кристи. „Карибска мистерия&rdquo...

че руши душата си, своя дом и бъдещето на децата си. Способен е на невероятни технологически постижения, но му липсва основното познание – как трябва да живее.

Защо нещата са станали такива? Прекалено късно ли е да се променят? Тези въпроси са достатъчна причина да се прочете „Исмаил“.

Тази необикновена книга е преведена на 25 езика и по целия свят има приятели на Исмаил. Филмът „Инстинкт“ със сър Антъни Хопкинс в главната роля също е вдъхновен от творбата на Дениъл Куин.

Дениъл Куин е роден в Омаха, Небраска, през 1935 година. Учил е в университета „Сейнт Луис“, във Виенския университет, Австрия, и в университета „Лойола“ в Чикаго. През 1975 г. изоставя продължителната си издателска кариера, за да стане писател.

Първият вариант на книгата, която впоследствие ще се превърне в „Исмаил“ и ще му донесе награди, е написан през 1977 г. и е последван от още шест, преди да намери окончателната си форма като роман през 1990. След това Куин изследва духовните и житейски корени на „Исмаил“ в новаторската си автобиография „Провидението“.

Изабела Шопова този път отива ”На запад от рая”

Преди три години на българския книжен пазар се появи един шеметен пътепис, посветен на Земята на дългия бял облак – Нова Зеландия...

„Исмаил“ е първият роман от трилогия, включваща „Историята на Б.“ (1996) и „Моят Исмаил“ (1997).

Сред неговите творби са „Отвъд цивилизацията“, „Човекът, който израсна млад“ и романът „Дахау“, който критиците сравняват с „451 по Фаренхайт“ на Бредбъри и „1984“ на Оруел.

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com