Откриха стотици рисунки на Караваджо

24482
Откриха стотици рисунки на Караваджо

Стотици рисунки и картини, дело на прочутия художник Караваджо, бяха открити от експерти в колекция в замъка Сфорцеско в Милано. Но кметството, което е собственик на колекцията, прикани към предпазливост.

Рисунките и картините, оценявани на 700 милиона евро, се намирали във "Фонд Петерцано", кръстен на името на художника Симоне Петерцано, при който младият Караваджо направил първите си стъпки като художник, съобщава АНСА. Агенцията уточнява, че откритието е направено в резултат на изследване, проведено от група италиански експерти.

Да разгадаем "Изкуството на убеждаването"

На 9 юли излиза "Изкуството на убеждаването" – практически ориентирана, четивна, изключително ценна и интересна книга на тема меж...

Стойността от 700 милиона евро била получена въз основа на средна цена от седем милиона евро за картините на големите художници от 16-ти век при неотдавнашен търг, съобщиха експертите Маурицио Бернардели Куруц и Адриана Конкони Федриголи, които повече от две години ръководили изследването, предаде БГНЕС.

Но община Милано, която е собственик на замъка Сфорцеско и Фонд Петерцано, прикани към "предпазливост" в очакване на потвърждение, че картините наистина са на Караваджо. "Бихме били много щастливи да получим потвърждение, че това е така. Но обстоятелствата са странни. Ние не бяхме информирани за нищо, откриваме всичко ден преди излизането на електронна книга на двама експерти, които скоро не са идвали в замъка и поради това приканваме към предпазливост", заяви Елена Конена, говорителка на отдел "Култура" към кметството в Милано.

"Картините винаги са били на едно и също място, те не са скрити, Фонд Петерцано е достъпен за всички и много експерти идват, но по наши информации тези двама експерти не са идвали в последните две години във Фонда", допълни Конена.

Експертите дори открили билет, написан собственоръчно от Караваджо, каза още говорителката и допълни, че документът също ще бъде подложен на графологична експертиза, която да потвърди автентичността му.

Изкуство в парка

Второто издание на Park Home of Art вече започна. То е част от инициативата София диша 2012. Целта на събитието е да покаже, че столичн...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com