10 прости трика в градинарството (част І)

9598
10 прости трика в градинарството (част І)

1. Превърнете някои от инструментите с дълга дръжка в метър. Сложете избрания инструмент (например лопата) на земята и го разчертайте с маркер, като използвате метър. Когато садите цветя или други растения, които искате на точни разстояния, ще ви бъде от полза да имате подобно удобство в ръце.

2. За да имате под ръка канап или друго въже за градината, може да сложите топка корда в малка глинена саксия и да извадите края на въжето през дупката отдолу. Поставете саксията с горната част надолу на удобно за вас място. Направете си тази услуга и повече никога няма да се чудите къде сте оставили кордата.

3. Може да използвате глинените саксии като похлупаци, за да защитите младите растения от внезапно застудяване или измръзване.

4. Направете си естествени табели, с които да маркирате различните видове растения. За целта намерете плоски камъни, които да надпишете с маркер. Сложете камъните в близост до растенията. Така ще имате перманентни маркировки, които няма да се повредят от атмосферните условия.

5. Имате листни въшки по растенията? Може да се отървете от тях със силна струя вода от маркуча или със сапун за унищожаване на насекоми. Но има и друг вариант, който е по-забавен. Вземете тиксо и навийте широка ивица около ръката си, с лепкавата част навън. "Оберете" листата на заразените растения и се съсредоточете най-вече върху долната част на листата, където малките гадини обичат да се крият.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com