Фейсбук на мушката заради профили на деца

4482
Фейсбук на мушката заради профили на деца

Фейсбук предизвиква нови притеснения сред американските законодатели поради потребителите на мрежата под 12-годишна възраст. От 1998 г. Законът за защита на децата се грижи за сигурността и личните данни на лица под тази възраст. Сега обаче не е ясно как новите планове на компанията за разрастване сред най-младите се вписват в разпоредбите, предаде Стандарт нюз.

Фейсбук иска да разшири своята потребителска база и търси нови източници на приходи. Компанията си е поставила за цел да позволи на деца да използват нейния уебсайт и да имат неограничен достъп до социалната мрежа.

60% от началниците следят подчинените си във Фейсбук

Фейсбук се превърна в нещо повече от забавление. Оказва се, че голяма част от работодателите контролират служителите си като следят вни...

Преди ден Фейсбук обяви, че обмисля да свърже акаунтите на родителите с тези на техните деца, така че и най-малките да могат да ползват мрежата, но под контрола на възрастните.

Сайтът за социални контакти отдавна е подложен на критики за нарушаване на неприкосновеността на потребителите си. През миналата година във Фейсбук e имало около 7,5 милиона деца на възраст до 13 години, като около 5 милиона са били под 10 години, по данни на медиите в САЩ.

Редактор: Ая Косарова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com