Магическото въздействие на думите върху тялото и здравето ти

4485
Магическото въздействие на думите върху тялото и здравето ти
Снимка: iStock

Навярно мнозина от вас вярват в силата на магическите заклинания и баенето, което е лечителски обред, въздействие върху психическото и физическото здраве на човека. Подобни магически въздействия днес са част от народната медицина, но корените им са дълбоко вкопани в миналото – в най-архаичните пластове на първобитната култура.

Клинописни плочки от Месопотамия от IV хилядолетие преди н.е. пазят заклинания за здраве. Още в онези древни времена хората са вярвали в силата на думите и са ги използвали за здраве, благоденствие или злина.

Думите, които ежедневно изричаме и ни пречат да сме щастливи

Думите, които изричаме ежедневно, имат невероятна сила. Положителните слова привличат любов, късмет и просперитет, докато негативните н...

Траките са лекували душата с думи, а баенето не било чуждо на Средновековна България, като свидетелство за това откриваме в Симеоновия сборник. Но освен с помощта на баячки, врачки и наричане имат ли думите друго въздействие върху тялото и душата, върху здравето и делата? Оказва се, че да.

Думите са като мощно оръжие и заедно с мислите ни могат да ни изцерят или унищожат. И за целта няма нужда от вещици, баячки, магии и прочие. Силата на мисълта и на думите е в самите нас. Да погледнем какво казват учените и философите.

1.       Всяка положителна дума, която мислим, говорим, пишем, четем е възможно да окаже пряко въздействие върху организма и психиката ни.

2.       Японският учен Масару Емото твърди, че думите променят и физиката ни, и красотата ни, и здравето ни. Той прави експеримент със замразена вода, като я разделя на две, говорейки хубави нещата на едната, а грозни на другата. Кристалите в замразената вода, „слушала“ красиви думи, се получават красиви, чисти и впечатляващи, докато другите се оказват мътни и невзрачни.

7 стари български думи, чието значение ще ви ШОКИРА

Българският език е наистина колоритен. За съжаление обаче младото поколение или поне по-голямата част от него не е започнато с онези ст...

3.       Учените считат, че прекарването на много време с негативно настроен човек, който се оплаква, жалва или говори негативно, черноглед е и прекарва живота си в страх, отнема енергията, кара ни да виждаме света в черни краски и ни разболява буквално – физически и психически. Думите определено имат власт над физическото ни тяло.

4.       Хенри Форд твърди, че повтарянето, че няма да се справим, често води до неуспех. Замяната на негативните мисли за уменията и способностите ни с позитивни от рода на: „Аз мога“, „Аз ще се справя“, „Аз знам“ и други подобни наистина помага да постигнем набелязаните цели. Силата на позитивното мислене е всеобхватна, тя пробужда вярата в самите нас, във възможностите и способностите ни, в ума и таланта ни, а вярата е най-важното условие, за да постигнем целите си, като не се отказваме, а неуморно се трудим, докато ги сбъднем. Хенри Форд съветва да не се самокритикуваме и да изхвърлим негативните думи от речника си, обещавайки ни, че така не само ще бъдем здрави, щастливи и успешни, но и ще помогнем на хората около нас да бъдат с по-устойчиво психическо и физическо здраве.

Обградете се с положителни, вдъхновяващи думи. И вярвайте, че те ще ви направят по-щастливи и по-здрави.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Спрете стареенето: 5 съвета за грижа за косата, които ще ви подмладят с няколко години

Тази притча ще преобърне живота ви

Стихотворение за 26 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 26 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 26 април 2024

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Подреждането на детска стая не е лесно: не допускайте грешки

Как да се държим с мъж, който ни е наранил?

Плодове, които не трябва да ядете, ако искате да отслабнете

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com